بیماری ها, تغذیه و سلامت

کدام مواد غذایی باعث التهاب میشوند؟

مواد غذایی التهاب زا کدام اند؟

کدام مواد غذایی باعث التهاب میشوند؟

کدام مواد غذایی باعث التهاب میشوند؟ غذاهایی که باعث التهاب میشوند و مواد غذایی و غذاهای التهاب زا :التهاب بسته به شرایط می تواند خوب یا بد باشد. از یک طرف ، این روش طبیعی بدن شما برای محافظت از خود، در هنگام آسیب دیدگی یا بیماری است.

التهاب می تواند به بدن شما کمک کند تا از خود در برابر بیماری دفاع کند و بهبود یابد.

از طرف دیگر ، التهاب مزمن و پایدار با افزایش خطر بیماری هایی مانند دیابت ، بیماری های قلبی و چاقی در ارتباط است.

جالب اینجاست که غذاهایی که می خورید می تواند به طور قابل توجهی بر التهاب بدن تان تأثیر بگذارد. در اینجا ۶ ماده غذایی وجود دارد که می توانند باعث التهاب شوند.

کدام مواد غذایی باعث التهاب میشوند؟

۱- شکر و شربت ذرت با فروکتوز بالا

شکر و شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS) دو نوع اصلی قند اضافه شده در رژیم غذایی غربی ها هستند.

شکر ۵۰٪ گلوکز و ۵۰٪ فروکتوز است در حالی که شربت ذرت با فروکتوز بالا، حدود ۴۵٪ گلوکز و ۵۵٪ فروکتوز است.

یکی از دلایل مضر بودن قندهای اضافه شده این است که می توانند التهاب را افزایش دهند و این امر می تواند منجر به بیماری شود.

مقادیر کم فروکتوز در میوه ها و سبزیجات خوب است ، اما مصرف مقادیر زیادی از قندهای اضافه شده، یک اشتباه است.

خوردن مقدار زیادی فروکتوز با چاقی ، مقاومت به انسولین ، دیابت ، بیماری کبد چرب ، سرطان و بیماری مزمن کلیه در ارتباط است.

همچنین ، محققان متذکر شده اند که فروکتوز باعث ایجاد التهاب در سلولهای اندوتلیال می شود که رگ های خونی شما را پوشانده است ، که یک عامل خطر برای بیماری قلبی است .

غذاهای سرشار از شکر مصنوعی شامل آب نبات ، شکلات ، نوشابه ، کیک ، کلوچه ، دونات ، شیرینی های شیرین و برخی غلات خاص میباشند.

 

۲- چربی های مصنوعی ترانس از مواد غذایی که باعث التهاب میشوند

چربی های ترانس مصنوعی ناسالم ترین چربی هایی هستند که می توانید بخورید.

این چربی ها با افزودن هیدروژن ، به چربی های اشباع نشده ، که مایع هستند ، ساخته می شوند .

روی برچسب مواد تشکیل دهنده محصولات ، چربی های ترانس اغلب عنوان روغن های نیمه هیدروژنه ذکر می شوند.

بر خلاف چربی های طبیعی که در لبنیات و گوشت یافت می شود ، چربی های ترانس مصنوعی باعث التهاب و افزایش خطر بیماری میشوند .

علاوه بر کاهش کلسترول HDL (خوب) ، چربی های ترانس میتوانند عملکرد سلول های اندوتلیال پوشاننده عروق شما را که عامل خطر ابتلا به بیماری قلبی است ، مختل کند.

مصرف چربی های ترانس مصنوعی به میزان زیادی مارکرهای التهابی مانند پروتئین واکنش پذیر C (CRP) مرتبط است.

در حقیقت ، در یک مطالعه ، سطح CRP در میان زنانی که بیشترین میزان دریافت چربی ترانس را گزارش کرده بودند، ۷۸٪ بیشتر بود.

مواد غذایی التهاب زا شامل ترانس:

غذاهای سرشار از چربی ترانس شامل سیب زمینی سرخ کرده و سایر غذاهای فست فودی سرخ شده ، انواع مختلف ذرت بو داده ، برخی از مارگارین ها (کره های گیاهی) و روغن قنادی ، کیک ها و کلوچه های بسته بندی شده ، برخی شیرینی ها و همه غذاهای فرآوری شده است که روغن نباتی هیدروژنه در برچسب آنان ذکر شده است.

خلاصه مصرف چربی های ترانس مصنوعی میتواند التهاب و خطر چندین بیماری ، از جمله بیماری قلبی را در شما افزایش دهد .

غذاهایی که باعث التهاب میشوند

 

۳- روغن های گیاهی و دانه ای از غذاهای التهاب زا

در طول قرن ۲۰ ، مصرف روغن های گیاهی ۱۳۰٪ در ایالات متحده افزایش یافته.

برخی از دانشمندان بر این باورند که برخی روغنهای گیاهی مانند روغن سویا به دلیل محتوای بسیار بالای اسید چرب امگا ۶ باعث التهاب می شوند.

شواهد مبنی بر اینکه مصرف زیاد اسیدهای چرب امگا ۶ باعث افزایش التهاب در انسان می شود ، در حال حاضر محدود است.

روغن های گیاهی و دانه ای به عنوان روغن های پخت و پز استفاده می شوند و ماده اصلی بسیاری از غذاهای فرآوری شده هستند.

 

۴- کربوهیدرات های تصفیه شده

کربوهیدرات ها آوازه بدی پیدا کرده اند. با این حال ، حقیقت این است که همه کربوهیدرات ها برای سلامتی مشکل ساز نیستند.

با این حال ، خوردن کربوهیدرات تصفیه شده میتواند باعث التهاب شود.

کربوهیدرات های تصفیه شده بیشتر فیبرهایشان از بین رفته است. فیبر باعث سیری ، کنترل قند خون میشود و باکتریهای مفید روده را تغذیه می کند.

محققان معتقدند که کربوهیدرات های تصفیه شده در رژیم غذایی مدرن، میتواند رشد باکتری های التهابی روده را افزایش دهد که می تواند خطر چاقی و بیماری التهابی روده را افزایش دهد.

مواد غذایی که با کربوهیدرات های تصفیه شده باعث التهاب میشوند :

کربوهیدرات های تصفیه شده در آب نبات ، نان ، ماکارونی ، شیرینی ، برخی غلات ، کلوچه ، کیک ، نوشابه های شیرین و همه غذاهای فرآوری شده حاوی شکر یا آرد یافت می شوند.

 

۵- مصرف زیاد الکل از التهاب زاها

مصرف مقادیر زیاد الکل می تواند منجر به مشکلات شدید شود.

در یک مطالعه ، سطح مارکرهای التهابی CRP در افرادی که الکل مصرف می کردند افزایش یافت. هر چه الکل بیشتری مصرف کردند، میزان CRP آنها بیشتر شد.

افرادی که زیاد الکل می نوشند ممکن است در اثر حرکت سموم باکتریایی از روده بزرگ و داخل بدن ،دچار مشکل شوند. این وضعیت – که اغلب “روده نشتی” نامیده می شود، می تواند التهاب گسترده ای را که منجر به آسیب اندام می شود ، سبب شود .


درمان خماری ناشی از الکل


 

۶٫ گوشت های فرآوری شده از مواد غذایی التهاب زا !

مصرف گوشت فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، دیابت و سرطان معده و روده بزرگ همراه است.

انواع متداول گوشت فرآوری شده شامل سوسیس ، بیکن ، ژامبون ، گوشت دودی و گوشت تند است.

از بین تمام بیماری های مرتبط با مصرف گوشت فرآوری شده ، ارتباط آن با سرطان روده برجسته ترین است.

اگرچه عوامل زیادی در ایجاد سرطان روده بزرگ موثر هستند ، اما یکی از آن عوامل مکانیسم پاسخ التهابی سلولهای روده بزرگ به گوشت فرآوری شده است .

خلاصه غذاهای التهاب زا

گوشت فرآوری شده دارای ترکیبات التهابی زیادی مانند AGEs است ؛ ارتباط قوی گوشت فرآوری شده با سرطان روده بزرگ ، ممکن است تا حدی به دلیل التهاب باشد.

غذاهایی که باعث التهاب میشوند

 

مطلب آخر کدام مواد غذایی باعث التهاب میشوند؟

التهاب می تواند در پاسخ به بسیاری از عوامل محرک ایجاد شود ، پیشگیری از برخی از آنها دشوار است ، از جمله آلودگی ، آسیب یا بیماری.

با این حال ، شما کنترل بسیار بیشتری بر عواملی تاثیرگذار، مانند رژیم غذایی خود دارید.

برای حفظ سلامتی هرچه بیشتر ، با به حداقل رساندن مصرف غذاهای التهاب زا و خوردن غذاهای ضد التهاب ، التهاب بدنتان را پایین نگه دارید.

healthline

همچنین بخوانید:


آیا شکر باعث التهاب در بدن میشود؟

بهترین گیاهان طبیعی ضد التهاب چیست؟

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی چیست؟


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *