بدنسازی در ورزش, تغذیه و سلامت

مواد غذایی مضر برای عضلات

مواد غذایی مضر برای عضلات

مواد غذایی مضر برای عضلات

مواد غذایی مضر برای عضلات :ممکن است شما شدیدا برای پرورش عضلات تمرین و ورزش کنید و به اندازه کافی بخوابید، اما تغذیه مناسب نداشته باشید. این شرایط مانع پیشرفت در روند پرورش عضلات شما خواهد شد.برای افرادی که سخت تلاش میکنند، به باشگاه میروند و به خواب خود توجه زیادی میکنند تا عضلات قدرتمند داشته باشند، لازم است بدانند برخی غذاها تا چه حد پیشرفتشان را کند کرده یا حتی معکوس میکنند.

برای اینکه بدن بدنی زیبا و دارای تناسب اندام داشته باشیم بهتر است بدانیم که هر یک از اعضای بدن چگونه کار میکنند و نحوه تشکیل انها چگونه است.

یکی از مهترین قسمت بدن ماهیچه ها و عضله ها هستند .

 

نحوه تشکیل عضله چگونه است ؟

بسیاری از ورزشکاران از این مسئله ناراحت هستند که بعد از اولین و دومین جلسه تمرینی در باشگاه ها عضلات انها دیگر تغییری نمیکند و به دنبال راهی هستند که عضلات بزرگتر و خوش فرم تری داشته باشند.
محققان به این نتیجه رسیدند که عضله سازی فقط در باشگاه اتفاق نمی افتد و خیلی مهم است که تغذیه شما چیست
عضلات دسته هايي از بافت لیفي يا فیبري هستند كه بدن را حركت ميدهند، وضعیت قرارگیري آن را حفظ ميكنند و اعضاي داخلي مثل قلب، رودهها و مثانه را به كار مياندازند. اين كاركردها به وسیله ۳ نوع عضله مختلف انجام ميشود كه عضلات اسكلتي بزرگترين گروه آنها را تشكیل ميدهند.

آتروفي يا تحلیل رفتن عضله: هنگامي كه عضلات براي مدت طولاني فعال نباشند، به تدريج حجمشان تحلیل رفته و كوچك ميشوند كه به آن آتروفي ميگويند.
هیپرتروفي يا حجیم شدن عضله : هنگامي كه فعالیت عضلات افزايش مييابد، سبب افزايش حجم و اندازه سلولهاي عضلاني ميشود كه هیپرتروفي نام دارد.

 

مواد غذایی مضر برای عضلات : تعدادی از مواد غذایی تلاش شما برای پرورش عضلات را از بین می برند. این مواد غذایی عبارتند از:

 

عوارض شیرینی برای عضلات

اگر به میزان كافی كربوهیدرات در اختیار بدن نباشد اجرای فعالیت برایتان مشكل می شود و احساس كند شدن و تنبل شدن خواهیدكرد.

افرادی كه فعالیت های بدنی زیادی دارند (مثل ورزشكاران ) نیاز كربوهیدرات بدنشان زیاد است كه نیازهای كربوهیدرات بدنشان را بدون شكر تامین سازند.

شكر یك بخش مهم از رژیم های غذایی ما است، و ما راجع این موضوع كم دقت هستیم كه می توایم روزانه حداكثر ۲ الی ۳۰ قاشق چایخوری از آنها را مصرف كنیم.

 

عوارض الکل برای عضلات

الکل همانند هر ماده غذایی دیگر ذاتا یک ماده چاق کننده نمیباشد، اما در هر گرم حدود ۷ کالری دارد. البته میزان دقیق آن ۵.۷ کالری میباشد.
الکل دارای اثر گرمایی بسیار بالیی در بدن میباشد. در مجموع باید بدانید که کالریهای وارد شده به بدن به واسطه مصرف الکل نیز باید حساب شوند.
همانطور که شما کالری موجود در مواد غذایی و نوشیدنی های دیگر را حساب میکنید. اگر شما مدام دریافت کالریهای حاصل از مصرف الکل را نادیده بشمارید، پس مشخصا روی دریافت نتایج شما تاثیر منفی خواهد گذاشت.
اگر شما فردی هستید که گه گداری از نوشیدنیهای الکلی سبک استفاده میکنید، پس این موضوع چیزی نیست که بتواند از لحاظ عضله سازی و چربی سوزی برنامه شما را مختل کند.

الکل باعث دهیدراته شدن سلولهای عضلاني ميگردد و همانطور که همه ميدانند عضله هیدراته و يا فوق هیدراته (مثل زمانيکه کراتین مصرف ميكنید) به بدن اجازه ميدهد كه محیط آنابولیك (سازندگي) در بدن در سطح بال حفظ شود.
بنابراين در صورت وارد شدن الكل به بدن سلولها نميتوانند به اندازه كافي آب را در خودشان نگهدارند و بدين ترتیب روند عضله سازي بسیار سختتر ميگردد.
الکل میتواند به شدت روند رشد عضلانی را مختل سازد، خاصیت بلوکه کردن جذب موادمغذي و باارزش که براي رشد عضلات، انقباض آنها و زمان استراحت بدن ضروري ميباشند، است.

از موادمعدني باارزشي كه مانع جذب آنها ميشود ميتوان از كلسیم، منیزيم، آهن، فسفر و پتاسیم نام برد

سومین دلیل مضر بودن الکل کاهش هورمون تستسترون و افزایش هورمون استروژن میباشد. بله این موضوع عین واقعیت است.

در يک تحقیقي که بر روي چندين مرد به انجام رسید میزان تستسترون موجود در بدن آنها در قبل و بعد از مصرف الکل اندازهگیري شد كه در نتیجه مشخص شد كه الكل بهطور میانگین باعث كاهش سطح
تستوسترون در حدود ۲۵ درصد گردیده است.

 

 سوسیس جزو مواد غذایی مضر برای عضلات

سوسیس و کالباس، یکی از نمونه های مواد غذایی است که به راحتی آماده مصرف میشود و در عین حال بسیار خوشمزه است و به همین دلیل طرفداران زیادی در میان مردم دارد .

اما افزایش استقبال مصرف کنندگان از انواع سوسیس و کالباس، در شرایطی مشاهده میشود که بسیاری از متخصصان تغذیه، به مضرات مصرف این نوع مواد غذایی اشاره میکنند.

این در حالی است که مصرف نوشابه ها، سوسیس و کالباس نیز همپای این مواد هر روز افزایش مییابد به همین علت اغلب کودکان و نوجوانان با مشکل کمبود آهن، روی و انواع ویتامینها مواجه هستند و رشد آنها به طور کامل انجام نمیشود.
مقدار نمک موجود در اکثر سوسیس ها بیشتر از نمکی است که در یک پاکت چیپس وجود دارد.

گروهی از متخصصان تغذیه به مطالعه روی محتوای نمک موجود در گوشت تازه، گوشت منجمد وسوسیس ها پرداختند و متوجه شدند از بین ۲۴۶ محصول مختلف سوسیس که در این کشور توزیع میشود مقدار نمک موجود در آنها بیشتر از نمک یک پاکت چیپس است!

مصرف سوسیس و کالباس خطر بروز سرطان را ۳۰ درصد افزایش میدهد. محققان تاکید کردند: مواد افزودنی که در گوشت های فرآوری شده شامل سوسیس و کالباس استفاده میشوند، خطر ابتلا به این سرطان را تشدید میکنند.

محققان در تشریح این اثرگذاری، متذکر شدند که نمک هایی مثل نیتریت سدیم و نیترات
سدیم در این غذاها میتوانند با اسید معده واکنش انجام داده و در طول فرآیند هضم و جذب غذا، مواد سرطانی را تشکیل دهند.
سوسیس و کالباس برای عضله سازی و بافت عضلات بدن سودمند نمی باشند.

 

عوارض مصرف زیاد کره بادام زمینی برای عضلات

همانند بسیاری از کره های مغزهای گیاهی، کره بادام زمینی نیز حاوی چربی و کالری بسیار بالایی است (حدود ۹۰ کالری و ۱۶ گرم چربی در هر ۲ قاشق غذاخوری ).

خبر خوب این است که با خوردن ۲ قاشق کره بادامزمینی علاوه بر دریافت ۱۹۰ کالری، مقدار بسیاری
زیادی مواد مغذی نیز دریافت میکنید. مغزها و کره های آنها منبع بسیار خوبی برای پروتئین، فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی هستند.
بادام زمینی از نظر تغذیه ای همانند مغزها است. حدود نیمی از وزن آن چربی است و بقیه وزنش تقریبا به طور مساوی پروتئین و کربوهیدرات (همراه با فیبر) است . حدود نیمی از کل چربی بادام زمینی چربی های تک پیوندی اشباع نشده هستند.

همیشه در مصرف کره بادام زمینی میانه روی کنید. بهترین مقدار مصرف کره بادام زمینی دو قاشق غذاخوری است.

خوردن بیش از حد بادام زمینی به دلیل وجود میزان بالای چربی های اشباع شده برای سلامتی مضر است زیرا میزان بالای چربی های اشباع شده ممکن است باعث بروز مشکلاتی نظیر حمله قلبی، سکته، انسداد شریان ها، مشکلات هاضمه، فشار خون بالا و دیگر مشکلات سلامتی شود.
طبق تحقیقات انجام شده چربی های اشباع شده نوعی چربی پنهان هستند که ممکن است خطر مشکلات قلبی و عروقی را در یک فرد با افزایش سطح کلسترول بال ببرند همچنین مشاهده شد که کاهش سطح چربی های اشباع شده در رژیم غذایی ما، خطر مشکلات قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

کره بادام زمینی کالری بسیار زیادی دارد و بسته به برند و نام تجاری آن میتواند بیش از ۶۰۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم داشته باشد. حتی یک قاشق غذاخوری از آن بیش از ۲۵۰ کالری برای شما به ارمغان می آورد.

 

عوارض اسموتی برای عضلات

اسموتی نوشیدنی است که از ترکیب و مخلوط کردن تهیه میشود. این بدین معنی است که اجزای یک میوه شکسته میشود و به حالت یک نوشیدنی در می اید؛

هیچگاه نوشیدن آبمیوه یا اسموتی را جایگزین آب نکنید. حتما بعد از مصرف آبمیوه و اسموتی، به مقدار کافی آب بنوشید؛ روزی ۸ لیوان مقدار مناسبی است تا بدنتان بعد از تمرین به خوبی هیدراته شود.
اسموتی، نوعی نوشیدنی برمبنای میوه است و قند میوه طبیعی دارد؛ پس اگر به آن قند اضافه شود، مازاد خواهد بود. چنانچه اسموتی شیرین نبود، به جای شكر سفید، به ازای هر نفر، یك تا دو قاشق عسل به نوشیدنی اضافه كنید.
اسموتی سالم برای بدن و عضلات بسیار مفید است اما اضافه کردن شکر زمینه ساز آسیب ساز شدن اسموتی ها میشود.

 

بستنی از مواد غذایی مضر برای عضلات

به علت استفاده از شیر، تخم مرغ و خامه در تولید بستنی، افراد چاق نیز با مصرف آن در معرض چاقی بیشتری قرار می گیرند.
همه افرادی که از سلامت کامل برخوردار هستند میتوانند این ماده غذایی را به عنوان یک میان وعده استفاده کنند.
کسانی که به بیماری هایی مانند چربی خون بالا و یا دیابت مبتلا باشند مجاز نیستند بستنی بخورند به دلیل اینکه این ماده غذایی دارای چربی و قند است.
البته افراد مبتلا به دیابت میتوانند از بستنی های رژیمی که برای آنان تولید میشود استفاده کنند.
به علت استفاده از شیر، تخم مرغ و خامه در تولید بستنی، افراد چاق نیز با مصرف آن در معرض چاقی بیشتری قرار می گیرند.

ارزش غذايي بستني بستگي به مواد اولیه آن دارد که بستني را با آن مي سازند،بستني آب میوه ها مثل خود میوه ها از نظر غذايي ضعیف ولي از نظر املاح معدني و ويتامین غني است و نبايد آب میوه
را قبل از غذا خورد بلکه بايد آن را در پايان غذا به عنوان دسر مصرف کرد.

بستني میوه و آب میوه ها بر خلاف بستني شیر و تخم مرغ و خامه يا مواد ترکیبي ديگر خیلي زود هضم مي شود.

بستني شیر و تخم مرغ و خامه که شیرين تهیه مي شود غذايي کامل است که وقتي بعد از شام يا ناهار به عنوان دسر خورده شود چون خودش غذاي کاملي است ، دير هضم مي شود و اغلب اشتها را به غذاي بعدي از بین مي برد.

حساب شده است که يک لیتر بستني شیر و تخم مرغ بیش از هزار و صد کالري داد.بنابراين کساني که بستني کامل مي خورند بايد آن را در حکم غذا تلقي کنند و چیز ديگري نخورند تا هضم آن آسان گردد و از مصرف آن بدن استفاده کند.

بستنی چربی بالایی دارد و چربی بال برای عضلات مفید نیست. بنابر این یا از بستنی کم چرب استفاده کنید و یا بستنی مصرف نکنید.

 

عوارض چیپس برای عضلات

مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن چیپس و پفك به مقادير زياد، سبب آسیب به كلیه ها، تغییر ذائقه افراد به شورخواري، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافتها و افزايش فشار خون و سكتههاي قلبي
و مغزي ميشود.
استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه چیپس و پفك منجر به افزايش وزن، چربي خون و در نهايت بیماريهاي قلبي عروقي ميشود.
همچنین استفاده از روغن هايي كه چندين بار براي سرخ كردن استفاده ميشوند و غالبا بوي روغن سوخته و رنگ كدر و مات به محصول ميدهند، از جمله خطرناكترين مواردي است كه ميتواند منجر به مسموم و سرطانزا شدن محصول خصوصا چیپس شود.
گرما ديدن شديد محصول طي فرآيند سرخ شدن منجر به ايجاد راديكالهاي آزاد پراكسید ميشود. اين مواد زياني شبیه به موادشیمیايي موجود در دود سیگار دارند و سبب ابتلاي افراد به سرطان ريه، سینه و مثانه ميشود.

بدن به چربی نیاز دارد، البته چربیهای خوب. متأسفانه چربیهای موجود در چیپس، چربیهای ترانس هستند که بدترین نوع چربی رژیم غذایی محسوب میشوند.

مصرف غذاهای سرشار از چربی ترانس باعث افزایش کلسترول در جریان خون میشوند. حتی مصرف روزانه این چربیها به میزان کم نیز احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهند. به طور کلی، چربیهای ترانس هیچ خاصیتی برای سلامت بدن ندارند.
مصرف بیش از حد چیپس باعث کمبود آب بدن و معمول گلودرد میشود. اگر به هر دلیلی به فرزند خود چیپس دادید، مطمئن شوید که پس از خوردن آن، آب زیادی بنوشد.

 

ژامبون از مواد غذایی مضر برای عضلات

مواد مضر برای عضلات

نتایج تحقیقات متعددی نشان میدهد که مصرف مواد پروتئینی فراوری شده از قبیل کالباس میتواند عوارض متعددی داشته و زمینه ساز بیماریهایی چون: سرطان، فشارخون و … شود.
کالباس میتواند بخشی از پروتئین و مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند آهن، روی و کلسیم را تامین کند، اما با توجه به اینکه کالباس خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و فشار خون بال را افزایش میدهد ، مصرف بیش از یکبار آن در ماه توصیه نمیشود.

به علاوه کالباس کالری بالایی دارد و باعث اضافه وزن نیز میشود، در صورتیکه میخواهید کالباس را به رژیم غذایی خود اضافه کنید باید مصرف سایر مواد غذایی را کاهش دهید.
مصرف روزانه بیشتر از ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم توصیه نمیشود، اما معمول رژیم غذایی افراد به گونهای است که روزانه بیشتر از ۳۴۰۰ میلی گرم سدیم دریافت میکنند .

سدیم در گوشتهای فرآوری شده مانند کالباس ۴۰۰ درصد بیشتر از گوشتهای فرآوری نشده است، به طوری که یک ساندویچ کالباس بدون سس مایونز یا خردل تقریبا ۱۰۰۰ میلی گرم سدیم دارد.

مصرف کالباس به دلیل میزان سدیم بالیی که دارد خطر ابتلا به فشار خون بال را افزایش میدهد.
کالباس چربی اشباع بالیی دارد، این چربیها باعث افزایش کلسترول بد خون یا LDL میشوند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهند و زمینه ساز چاقی و آسیب بافت عضلات است.

همچنین بخوانید:


چگونه با دویدن عضله بسازیم؟

داروهای خطرناک و ممنوعه هنگام تمرین

چگونه با ورزش عضله سازی کنیم؟

میوزیت اسی فیکن در عضله


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *