تغذیه و سلامت

شکر یا کربوهیدرات؟ کدام برای سلامتی بدتر است

شکر بهتره یا کربوهیدرات؟

شکر بهتره یا کربوهیدرات؟

شکر بهتره یا کربوهیدرات؟

یک سوال وجود دارد که ما را به اندازه به فکر وا می دارد. این یکی با سلامتی در ارتباط است. درست حدس زدید! اگر از سلامتی خود آگاه هستید ، شرط می بندیم که ممکن است این سوال را در گوگل نیز جستجو کرده باشید. اجازه دهید این تصور را یکبار برای همیشه بررسی کنیم و به انتهای این معما برسیم.

منشا بحث

از زمان شیوع بیماری همه گیر و در خانه های خود گرفتار شده ایم ، ما با پست های رسانه های اجتماعی و بحث در مورد ضرورت توجه به سلامت خود بمباران می شویم.

اکنون بیش از هر زمان دیگری ، با شیوع گسترده ویروس ، ما باید رژیم غذایی و انتخاب شیوه زندگی خود را موشکافی کنیم. اگر قبلاً دچار بیماریهای همزمان مانند چاقی شده ایم ، عفونت COVID می تواند چرخشی ناخوشایند داشته باشد.

برای اولین بار ، کل ملت شروع به بررسی سلامت و چگونگی بهبود آن از طریق رژیم غذایی سخت کردند.

و در لیست اصلی غذاهایی که تصمیم گرفتیم در مورد آنها احتیاط کنیم ، قند و کربوهیدرات بود.

اما اگر داستان بیش از آنچه شما می دانید وجود داشته باشد ، چه؟ کدام یک از این دو خطرناک تر است و آیا کربوهیدرات و شکر عوارض جانبی دارند؟ اجازه دهید نگاهی بیندازیم.

در اینجا آنچه باید در مورد قندها بدانید

قندها چیستند؟ به بیان ساده ، قندها ساده ترین شکل کربوهیدرات ها هستند. مونوساکاریدها و دی ساکاریدها دو دسته قندها هستند.

  • مونوساکاریدها – گلوکز ، گالاکتوز و فروکتوز.
  • دی ساکاریدها – ساکارز ، مالتوز ، لاکتوز و ترهالوز.

مونوساکاریدها و دی ساکاریدها را می توان در طبیعت (در میوه ها و سبزیجات) یافت. آنها در طول فتوسنتز تولید می شوند. قندها را نیز می توان از محصولات طبیعی مذکور استخراج و به عنوان افزودنی استفاده کرد.

به همین دلیل قندها را می توان به موارد زیر تقسیم بندی کرد:

ترکیب هر دو دقیقاً یکسان است. وقتی محصولات گیاهی می خورید ، شکر مصرف می کنید ، همان قندی که به دسرها اضافه می کنید ، آنهایی که در آب نبات ها ، بستنی ها و آب میوه ها وجود دارد.

بدن شما نسبت به منبع قندها کور است. هنگامی که مونوساکاریدها و دی ساکاریدها وارد بدن می شوند ، به ساده ترین شکل قند-گلوکز تجزیه می شوند. این گلوکز توسط بدن شما به عنوان انرژی برای انجام کلیه عملکردهای خود استفاده می شود.

پس چرا قند مضر است؟

از نظر فنی ، شکر در واقع مضر نیست ، بلکه ضروری است. این وسواس ما در مورد قندهای اضافی و عوارض جانبی قند فرآوری شده است که خطری جدی برای سلامتی شما محسوب می شود.

شکر اضافه شده قندی است که شما به آن احتیاج ندارید زیرا این قند اضافی است.

عوارض جانبی قند اضافه شده موارد زیر را انجام می دهد:

  • خطر ایجاد چربی شکمی (احشایی) که با بیماری های قلبی مرتبط است را افزایش می دهد.
  • خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی و ناتوانی جنسی را افزایش می دهد.
  • ممکن است روند پیری را تسریع کند.
  • می تواند منجر به افزایش وزن و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ شود.

میزان مطلوب مصرف قند روزانه نباید بیشتر از موارد زیر باشد:

  • ۲۵ گرم برای خانم ها
  • ۳۶ گرم برای مردان

میوه ها و سبزیجات به راحتی می توانند به این هدف برسند (و بله ، برای جلوگیری از مصرف قند نیازی به انبار ، پاپایای رسیده یا موز نیست ، این میوه های بسیار مفید هستند). فقط به شکر فرآوری شده نه بگویید.

در اینجا آنچه باید در مورد کربوهیدرات ها بدانید

کربوهیدرات ها یکی از سه درشت مغذی (همراه با چربی و پروتئین) هستند. قندها نوعی کربوهیدرات هستند. فیبرها و نشاسته ها (که پلی ساکارید نامیده می شوند) نیز کربوهیدرات هستند. تمام کربوهیدراتها توسط بدن شما به گلوکز تجزیه می شوند که به نوبه خود به عنوان سوختی برای فعالیتهای شما عمل می کند.

بنابراین چرا رژیم کربوهیدرات مضر تلقی می شود؟

همه کربوهیدرات ها مضر نیستند. دو نوع کربوهیدرات وجود دارد:

کربوهیدراتهای ساده – اینها ساختار شیمیایی ساده ای دارند و بدن شما می تواند آنها را به سرعت تجزیه کند. این باعث افزایش سریع قند خون بلافاصله پس از غذا می شود. اما پس از آن سطح به سرعت کاهش می یابد. این همچنین به معنی کاهش سریع انرژی و هضم سریع است. این به نوبه خود باعث می شود در مدت زمان کوتاهی احساس گرسنگی کنید و مشتاق غذا خوردن بیشتر باشید.

کربوهیدراتهای پیچیده – اینها ساختار پیچیده تری دارند و تجزیه آنها به گلوکز بدن بسیار بیشتر طول می کشد. این بدان معناست که سطح قند خون افزایش و سقوط نخواهد کرد. کربوهیدراتهای پیچیده انرژی پایداری را برای شما فراهم می کند و برای مدت طولانی احساس سیری می کنید.

بنابراین ، می بینید که یک رژیم ساده کربوهیدرات می تواند خطرناک باشد.

نمونه هایی از غذاهایی که باید در مورد آنها احتیاط کنید عبارتند از:

  • کلوچه ها
  • محصولات پخته شده
  • آب میوه ها
  • نان سفید
  • شکر رومیزی (قهوه ای و سفید)
  • سس گوجه

کربوهیدراتهای پیچیده برای شما مفید است. نمونه هایی از کربوهیدراتهای خوب عبارتند از:

توصیه می شود ۴۵ تا ۵۵ درصد کالری دریافتی ما از کربوهیدرات ها تامین شود. بنابراین ، شما نمی توانید رژیم کربوهیدرات را کنار بگذارید یا نمی توانید فعالیت کنید. کربوهیدرات خود را عاقلانه انتخاب کنید.

اگر بیش از حد کربوهیدرات ساده مصرف کنید چه اتفاقی می افتد؟

مصرف بدون کنترل کربوهیدرات ساده می تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:

برای سالم ماندن چه باید کرد؟

اکنون می دانید که نمی توانید کربوهیدرات ها و قندها را از رژیم غذایی خود حذف کنید. بنابراین در اینجا چند پیشنهاد برای شما وجود دارد:

تا جایی که ممکن است از افزودن قندها و کربوهیدراتهای ساده خودداری کنید.

مطمئن شوید که به طور مرتب ورزش می کنید تا حتی اگر کربوهیدرات ساده و شکر فرآوری شده مصرف کرده اید ، بتوانید مقدار اضافی آن را بسوزانید.

به طور منظم میوه های تازه (مانند سیب ، گلابی ، موز ، پاپایا ، سبزیجات) ، غلات کامل ، محصولات لبنی و آجیل (مانند بادام یا بادام زمینی) مصرف کنید.

یاد بگیرید که با استرس مقابله کنید .

کیفیت خواب خود را بهبود بخشید.

از غذاهای ناخواسته ، الکل زیاد و سیگار کشیدن خودداری کنید.

اجازه ندهید که مد روز رژیم غذایی را مورد توجه قرار دهد. نیازهای شما منحصر به بدن ، جنس ، سن و موقعیت جغرافیایی شماست. در انتخاب رژیم غذایی و شیوه زندگی خود عاقل و آگاه باشید و طبیعتاً سلامتی خود به خود بهبود می یابد.

کلام آخر

هم قندها و هم کربوهیدراتها برای عملکرد بدن ضروری هستند زیرا انرژی ما را تامین می کنند.

قندهای طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات مفید هستند و می توانند نیاز روزانه شکر را تامین کنند.

شکر رومیزی یا شکر فرآوری شده مصرف اضافی شکر است و می تواند مشکلات جدی سلامتی مانند چاقی یا بیماری کبد چرب غیر الکلی را ایجاد کند.

کربوهیدراتهای پیچیده مانند غلات کامل و میوه ها برای سلامتی مفید هستند.

کربوهیدراتهای ساده موجود در دسرها و غذاهای فوری خطر چاقی و دیابت را افزایش می دهد.

شکر قهوه ای ممکن است کمی سالمتر از شکر معمولی باشد اما وعده سالم شکر قهوه ای فقط یک قاشق چایخوری است. بیشتر از این ممکن است برای شما مضر باشد.

مصرف غذاهای شیرین می تواند بر شیمی مغز تأثیر بگذارد و شما را به خوردن شیرینی و دسر بیشتر میل کند.


بیشتر بدانید:

۱۰ میوه با شاخص گلیسمی پایین برای افراد دیابتی
۱۰ مورد از بهترین کربوهیدرات ها برای مدیریت قند خون
بهترین میوه ها با قند کم (مناسب برای دیابت)
۹ جایگزین طبیعی قند
غذاهایی برای تثبیت سطح انسولین و قند خون

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *