تغذیه و سلامت

با فواید شوید آشنا شوید

فواید شوید

شوید (Anethum graveolens) یا علف هرز شوید ، یک گیاه یک ساله است که به راحتی یافت می شود و بخشی از خانواده کرفس (Apiaceae) است. علف هرز شوید بومی دریای مدیترانه و جنوب روسیه است اما در بیشتر مناطق جهان از جمله در آمریکای شمالی قابل پرورش است.

فواید شوید

سبز پر اغلب به سالاد یا سوپ اضافه می شود ، یا به عنوان چاشنی استفاده می شود. برخی از افراد برای به دست آوردن برخی مزایای سلامتی از شوید نیز استفاده می کنند.

فواید شوید

شوید مملو از ریز مغذی هایی است که فواید سلامتی را فراهم می کند. به عنوان مثال ، یک وعده ۱۰۰ گرم شوید باعث افزایش ویتامین A می شود. ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که به شما در حفظ سلامت بینایی ، پوست ، عملکرد ایمنی ، رشد و سلامت باروری کمک می کند. همچنین به میزان قابل توجهی ویتامین C ، آنتی اکسیدان مهمی که به بدن شما کمک می کند در برابر عفونت مقاومت کند ، خواهید رسید.

شوید همچنین منبع خوبی از فیبر ، فولات (برای تقسیم سلول و تولید DNA مهم است) ، کلسیم برای استخوان های سالم ، ریبوفلاوین برای عملکرد و رشد سلول ، منگنز و آهن است.

با این حال ، مقدار شوید مصرفی شما تفاوت ایجاد می کند. ممکن است شما یک وعده کامل ۱۰۰ گرمی مصرف نکنید (این حدود ۳/۲ فنجان است). بسیاری از افراد از مقدار بسیار کمتری استفاده می کنند و دوزهای ریز مغذی کمتری دریافت می کنند.

موارد استفاده دارویی

فواید شوید

از شوید قرن ها در طب سنتی آسیا و آیورودا استفاده می شده است. در حال حاضر ، مردم از شوید برای اهداف خاص دارویی استفاده می کنند ، از جمله:

  • اختلالات دستگاه گوارش
  • از دست دادن اشتها
  • بیماری کلیوی
  • نفخ شکم
  • تب و سرماخوردگی
  • سرفه
  • برونشیت
  • بیماری عفونی
  • شکایت از کبد و کیسه صفرا
  • اختلالات دستگاه ادراری
  • بواسیر
  • اسپاسم
  • نوروپاتی
  • قولنج کلیه
  • دیسوریا
  • زخم های دستگاه تناسلی
  • دیسمنوره
  • بی خوابی و سایر اختلالات خواب

شواهد کافی برای ارزیابی اثربخشی شوید در انسان برای این مصارف وجود ندارد.


پژوهش

مطالعات تحقیقی حاکی از آن است که شوید می تواند دارای اثر ضد دیابت باشد ، نویسندگان یک مطالعه اظهار داشتند: “می تواند برای مدیریت بیماران دیابتی پیشنهاد شود.” برای تأیید این مزیت به مطالعات بیشتری نیاز است.

همچنین برخی مطالعات نشان می دهد که شوید می تواند به شما در کنترل کلسترول کمک کند. اما مطالعات دیگر نشان داده است که شوید هیچ تأثیری ندارد ، بنابراین مشخص نیست که آیا شواهد کافی برای تأیید این فایده وجود دارد

سرانجام ، دانشمندان در حال بررسی این هستند که آیا شوید می تواند بر سندرم متابولیک تأثیر بگذارد یا نه. یک مطالعه ۱۲ هفته ای نشان داد که عصاره شوید تأثیر مفیدی بر سطح تری گلیسیرید دارد اما هیچ تاثیری بر دور کمر ، فشار خون و قند خون ناشتا ندارد.


تغذیه

یک وعده ۱۰۰ گرم شوید تازه و خام باغ حدود ۴۳ کالری تأمین می کند. یک وعده از گیاه نیز ۳٫۵ گرم پروتئین و کمی بیش از ۱ گرم چربی را تأمین می کند. طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) دو سوم فنجان شوید همچنین ۷ گرم کربوهیدرات و حدود ۲ گرم فیبر فراهم می کند .۳

ویتامین های موجود در شوید شامل ویتامین A (7717 واحد بین المللی ، یا ۱۵۴ درصد از میزان توصیه شده دریافتی روزانه) ، ویتامین C (85 میلی گرم یا ۱۴۲ درصد از مقدار توصیه شده دریافتی روزانه) ، فولات (حدود ۳۸ درصد از مقدار توصیه شده روزانه) و ریبوفلاوین ( ۱۷٪ از میزان توصیه شده مصرفی شما). مقادیر کمی تیامین ، نیاسین ، ویتامین B6 و اسید پانتوتنیک نیز دریافت خواهید کرد.

مواد معدنی موجود در شوید شامل کلسیم (۲۰۸ میلی گرم) ، آهن (۶٫۶ میلی گرم) ، منیزیم (۵۵ میلی گرم) ، فسفر (۶۶ میلی گرم) ، پتاسیم (۷۳۸ میلی گرم) ، منگنز (۱٫۳ میلی گرم) و مقادیر کمی سدیم ، روی و مس است. .


انتخاب ، آماده سازی و ذخیره سازی

در طول سال در بیشتر محصولات فروشگاه های مواد غذایی شوید شوید پیدا خواهید کرد. هنگام خرید شوید تازه ، به دنبال تارهای تازه و سبز پر که تازه بریده شده اند باشید. وقتی آن را به خانه رساندید ، آن را آزادانه در یک حوله کاغذی بپیچید ، آن را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و به مدت یک یا دو روز در یخچال نگهداری کنید.


شوید برای مدت طولانی تازه نمی ماند.

همچنین ممکن است شوید خشک را در قسمت ادویه جات در بازار خود پیدا کنید. ماندگاری شوید خیلی بیشتر از انواع تازه است.

شوید طعم تازه و علفی دارد که برخی از متخصصان مواد غذایی آن را ترکیبی از رازیانه ، انیسون و کرفس توصیف می کنند. بسیاری از مردم با طعم ترشی شوید آشنا هستند ، که طعم بسیار شدیدتری دارد و نمک ، سرکه و شوید را ترکیب می کند. شوید ، به تنهایی ، طعم ظریف تری دارد.

عوارض جانبی احتمالی

به گفته محققان ، شوید به طور کلی بی خطر است ، اما در شرایط نادر ممکن است منجر به واکنش های آلرژیک ، استفراغ ، اسهال ، خارش دهانی ، زبان کهیر و تورم گلو شود. افرادی که به هویج حساسیت دارند ممکن است واکنش آلرژیک به شوید داشته باشند.

شرایط خاصی وجود دارد که ممکن است بخواهید در استفاده از شوید به عنوان دارو مراقب باشید. استفاده از شوید به عنوان دارو در دوران بارداری یا شیردهی توصیه نمی شود. استفاده از شوید روی پوست ممکن است باعث تحریک شود و نوشیدن آب شوید باعث حساسیت بیشتر شما در برابر آفتاب می شود.

در آخر اینکه ، افراد دیابتی که از لیتیوم استفاده می کنند و افرادی که تحت عمل جراحی قرار دارند ظرف دو هفته باید قبل از استفاده از شوید به عنوان دارو با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود صحبت کنند.


سوالات متداول

در زیر پاسخ سوالات مربوط به شوید وجود دارد:

آیا می توانم شوید را فریز کنم؟

مانند اکثر گیاهان ، شوید نیز می تواند منجمد شود ، اگرچه هنگام یخ زدن ممکن است بافت کمی تغییر کند. آشپزها از روش های مختلفی استفاده می کنند. ساده ترین راه این است که شوید را بشویید و خشک کنید ، سپس آنرا فریز کنید (یک ساعت روی یک حوله کاغذی در فریزر بگذارید). ورقه های یخ زده را درون کیسه ای ضد هوا قرار داده و دوباره در فریزر قرار دهید تا زمانی که آماده استفاده شوید.

جایگزین شوید مناسب در دستور العمل ها چیست؟

ترخون و رازیانه رایج ترین جایگزین شوید تازه در دستور العمل ها هستند. به یاد داشته باشید ، اگر نمی توانید شوید تازه بدست آورید ، می توانید شوید خشک را نیز در دست داشته باشید. با این حال ، از تنوع خشک شده کمتر استفاده خواهید کرد زیرا طعم آن شدیدتر است.

آیا علفهای هرز شوید و بذر شوید یکی هستند؟

نه. آنها از یک گیاه می آیند ، اما علف های هرز شوید برگ های برگ برگ تازه ای هستند که عطر و طعم کمی سبک را ایجاد می کنند. بذر شوید عطر و طعم قوی تری شبیه به گیلاس فراهم می کند. بذر شوید تندتر تلقی می شود.


مطالب مفید برای شما:

ویدیوی وبینار تنظیم تمرین و تغذیه با رویکرد سیکل بندی
اشتباهات ورزشکاران در تغذیه
۶ چربی سوز طبیعی و ایمن در کنار خطرات مکمل های کاهش وزن
نقش سبزیجات در دوران کات وحجم
میوه ها و سبزیجاتی که حافظه شما را تقویت می کند

منبع:verywellfit

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *