تغذیه و سلامت

آیا نوشیدنی های شیرین خطر بیماری قلبی را افزایش می دهند؟

بیماری قلبی با نوشیدنی های شیرین

چگونه نوشیدنی های شیرین می توانند خطر بیماری قلبی را افزایش دهند؟

آیا نوشیدنی های شیرین خطر بیماری قلبی را افزایش می دهند؟

بیماری قلبی با نوشیدنی های شیرین

یک مطالعه جدید نشان می دهد ،افرادی که ترجیح می دهند نوشیدنی های شیرین بنوشند ، بیشتر در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی هستند.
این تحقیق مصرف نوشیدنی های شیرین را با نشانگرهای غیر طبیعی کلسترول مرتبط می کند ، که ممکن است در طولانی مدت برای سلامتی قلب دردسر ایجاد کند.

حدود ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر هر ساله به دلیل بیماری های قلبی عروقی می میرند – اصطلاحی چتری که به شرایط مختلف قلب و عروق اشاره دارد.

از جمله عوامل اصلی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می توان به رژیم غذایی ،(فشار خون بالا) و همچنین افزایش سطح قند خون و کلسترول اشاره کرد.

سطح غیر طبیعی لیپیدها در خون – به نام دیس لیپیدمی – یکی از اختلالات متابولیکی است که پزشکان سعی می کنند آن را به عنوان بخشی از پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی دفع کنند.

اما برای انجام این کار ، متخصصان همچنین باید عواملی را که ممکن است در دیس لیپیدمی موثر باشد درک کنند.

تحقیقات جدید – با هدایت محققان مرکز تحقیقات تغذیه انسانی ژان مایر USDA در مورد پیری در دانشگاه تافتس در بوستون ، ماساچوست – اکنون نشان می دهد که افراد مسن اگر روزانه از نوشیدنی های شیرین استفاده کنند ، مستعد ابتلا به چربی خون هستند.

آنها نشان می دهد که افراد مسن که علاقه زیادی به نوشیدنی های شیرین دارند ، سطح تری گلیسیرید را افزایش داده و میزان کلسترول لیپوپروتئین (HDL) با چگالی بالا را کاهش می دهند.

آنها می گویند ، این بعداً می تواند به دیس لیپیدمی کمک کند که به نوبه خود می تواند در دراز مدت بر سلامت قلب و عروق تأثیر بگذارد.

Nicola McKeown ، Ph.D. ، که یک اپیدمیولوژیست تغذیه ای است ، می گوید: “یافته های ما نشان می دهد آنچه که در لیوان خود قرار می دهیم ممکن است از طریق بدتر شدن سطح چربی به خطر بیشتر بیماری های قلبی عروقی کمک کند.”

وی ادامه داد: “کنترل سطح کلسترول خون و تری گلیسیرید یک هدف مهم و یک استراتژی امیدوار کننده برای جلوگیری از حمله قلبی و سکته مغزی است.”

نوشیدنی های قندی با کلسترول خوب مرتبط هستند!!

آیا نوشیدنی های شیرین خطر بیماری قلبی را افزایش می دهند؟

نوشیدنی های شیرین

در تحقیق خود ، محققان داده های دو گروهی را که محققان در مراحل مختلف مطالعه فرزندان فرامینگهام ثبت نام کرده بودند ، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

برای شروع ، این تیم داده های گروه اول را تجزیه و تحلیل کرد که شامل افراد ۵۰ ، ۶۰ و ۷۰ ساله بود.

محققان به معیارهای میزان کلسترول HDL و تری گلیسیرید شرکت کنندگان از معاینات بدنی در ابتدا و همچنین هر ۴ سال یک بار در یک دوره پیگیری متوسط ​​حدود ۱۲ سال دسترسی داشتند.

این تیم همچنین قادر به دریافت میزان نوشیدنی های مختلف شرکت کنندگان از اطلاعات جمع آوری شده از طریق نظرسنجی های تخصصی بود.

با مشاهده تمام داده ها ، محققان دریافتند كه در آخرین آزمایش پیگیری ، شركت كنندگانی كه روزانه یك نوشیدنی شیرین تر می نوشیدند ۹۸٪ بیشتر كلسترول HDL پایین در مقایسه با افرادی كه به ندرت قند می نوشیدند.

آنها همچنین ۵۳٪ شیوع بیشتری از میزان تری گلیسیرید در همان نقطه عطف مشابه داشتند.

وقتی تیم تحقیق در مورد الگوی مصرف طولانی مدت نوشیدنی های شیرین را انجام داد – تقریباً در طول ۱۲ سال – یافته های مشابهی پیدا شد.

محققان توضیح می دهند که یافته ها خبرهای بدی هستند: کلسترول HDL همچنین به عنوان کلسترول “خوب” شناخته می شود زیرا وظیفه اصلی آن حذف لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول “بد” از جریان خون قبل از انسداد عروق است ، که می تواند خطر مشکلات قلبی عروقی را در فرد افزایش دهد.

در عین حال ، سطح بالای تری گلیسیرید نیز یک عامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی است.

روی هم رفته ، تری گلیسیرید بالا و کلسترول HDL پایین می تواند به دیس لیپیدمی منجر شود که در طولانی مدت می تواند به قلب و سیستم عروقی آسیب برساند.

مک کیون می گوید: “نتایج نشان می دهد که مصرف زیاد نوشیدنی های حاوی شکر اضافه شده ، مانند نوشابه ، لیموناد یا میوه ، ممکن است با افزایش سن بر خطر ابتلا به چربی خون تأثیر بگذارد.”

“یک استراتژی رژیم غذایی برای کمک به حفظ سطح سالم تر کلسترول خون و تری گلیسیرید ممکن است اجتناب از نوشیدنی با قندهای اضافه شده باشد.”

رفع تشنگی با آب است بهتر است!! 

وقتی محققان به بررسی داده های گروه دوم پرداختند ، از جمعیت کمی جوانتر از ۴۰ ساله ، یافته ها ثابت بود.

در میان این شرکت کنندگان نیز ، کسانی که میزان نوشیدنی های شیرین بیشتری داشتند ، در کل کلسترول HDL و تری گلیسیرید بالاتر در امتحانات پیگیری – هر ۴ سال – نسبت به همسالانی که به ندرت نوشیدنی های شیرین می نوشیدند ، داشتند.

هنوز هم ، محققان متذکر می شوند که تغییرات متابولیکی در این گروه جوان کاملاً مشهود نیست ، در گروه بزرگتر ، تشخیص این مسئله که آیا خطر ابتلا به چربی خون را افزایش داده اند دشوارتر است.

نویسنده اول ، دانیل هسلم ، دکتر ، خاطرنشان می کند: “با این شرکت کنندگان جوان ، تغییرات نامطلوبی را مشاهده کردیم ، اما آنها احتمالاً در دوره پیگیری کوتاه بسیار جوان بودند تا بدانند که آیا در نهایت دچار چربی خون می شوند”.

با این حال ، او اضافه می کند که یافته های فعلی “به شواهد بیشتری کمک می کند که از نوشیدنی های شیرین برای کمک به حفظ سلامت دراز مدت اجتناب شود.”

در حالی که تیم هیچ ارتباط قطعی بین مصرف ۱۰۰٪ آب میوه یا نوشیدنی های رژیمی و خطر ابتلا به دیس لیپیدمی پیدا نکرد ، با این وجود ، به مردم توصیه می کند که آب را با سایر نوشیدنی ها جایگزین نکنند.

مک کین تأکید می کند: “بهتر است تشنگی خود را با آب رفع کنیم.”

وی ادامه می دهد: “در مورد آب میوه ۱۰۰٪ ، بهترین روش برای محدود کردن مصرف میوه های کامل در صورت امکان است.


مطالب مفید برای شما:

علائم بیماری قلبی در مردان چیست؟
انواع بیماری های قلبی و پیشگیری از آن را بشناسید
بیماری های قلبی – عروقی

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *