بیماری ها, تغذیه و سلامت

نقرس چیست؟ علائم،علت،درمان و پیشگیری!

دوچرخه ثابت

نقرس چیست؟

نقرس چیست؟  نقرس یک اصطلاح عمومی برای انواع بیماری ها است که در اثر تجمع اسید اوریک ایجاد می شود . این تجمع معمولاً روی پاهای شما تأثیر می گذارد.

اگر نقرس داشته باشید ، احتمالاً احساس تورم و درد در مفاصل پا ، به ویژه انگشت بزرگ پا خواهید داشت. درد ناگهانی و شدید یا حملات نقرس می تواند احساس کند پای شما در حال آتش سوزی است.

 علایم نقرس چیست؟

برخی از افراد اسید اوریک بیش از حد در خون دارند ، اما هیچ علامتی ندارند. به این نقرس بدون علامت گفته می شود.

برای نقرس حاد ، علائم به سرعت از تجمع کریستال های اسید اوریک در مفصل بروز می کنند و ۳ تا ۱۰ روز ادامه دارند.

درد و تورم شدیدی خواهید داشت و ممکن است مفصل شما احساس گرما کند. بین حملات نقرس علائمی نخواهید داشت.

اگر نقرس را درمان نکنید ، می تواند مزمن شود. توده های سخت موسوم به توفی در نهایت می توانند در مفاصل و پوست و بافت نرم اطراف آنها ایجاد شوند. این رسوبات می توانند به طور دائمی به مفاصل شما آسیب برسانند.

درمان سریع برای جلوگیری از مزمن شدن نقرس مهم است.

نقرس چیست؟

نقرس چیست؟

 علت بیماری نقرس چیست؟

تجمع اسید اوریک در خون شما از تجزیه پورین ها باعث نقرس می شود.

برخی شرایط خاص ، مانند خون و اختلالات متابولیسم یا کم آبی بدن ، باعث تولید بیش از حد اسید اوریک در بدن می شود.

یک مشکل کلیه یا تیروئید یا یک اختلال ارثی ، می تواند حذف اسید اوریک اضافی را برای بدن شما دشوار کند.

علائم کم کاری تيروئيد (هایپوتیروئیدی) و درمان آن

علائم پر کاری تيروئيد (هایپرتیروئیدی) و درمان آن

احتمال ابتلا به نقرس در این افراد بیشتر است:

در برخی از افراد مبتلا به نقرس ، رژیم غذایی دلیل این امر است. دریابید کدام غذاها به ویژه از نظر پورین های تولید کننده نقرس زیاد هستند.

 غذاهایی که باعث نقرس میشود:

برخی از غذاها به طور طبیعی سرشار از پورین هستند ، بدن آنها را به اسید اوریک تجزیه می کند. اکثر مردم با غذاهای پر پورین مشکلی ندارند. اما اگر بدن شما در آزادسازی اسید اوریک اضافی مشکل دارد ، ممکن است بخواهید از مصرف برخی از غذاها و نوشیدنی ها ، مانند:

  • گوشت قرمز
  • گوشت ارگان
  • غذاهای دریایی خاص
  • الکل

نوشیدنی های شیرین شده با شکر و غذاهای حاوی فروکتوز قند نیز می توانند مشکل ساز شوند ، حتی اگر حاوی پورین نباشند.

برخی غذاها به کاهش میزان اسید اوریک در بدن کمک می کنند.

 علت بیماری نقرس چیست؟

علت بیماری نقرس چیست؟

برخی از غذاها ، داروها و شرایط خاص می توانند علائم نقرس را ایجاد کنند. شاید لازم باشد از مصرف غذاها و نوشیدنی هایی مانند این مواد که سرشار از پورین هستند ، اجتناب کرده و آنها را محدود کنید:

  • گوشت قرمز ، مانند گوشت خوک و گوساله
  • گوشت ارگان
  • ماهی ، مانند ماهی ، ماهی گوش ماهی ، صدف و ماهی آزاد
  • الکل
  • نوشابه های گازدار
  • آب میوه

برخی از داروهایی که برای مدیریت سایر شرایط مصرف می کنید سطح اسید اوریک را در خون افزایش می دهد. در صورت مصرف هر یک از این داروها با پزشک خود صحبت کنید:

  • داروهای ادرار آور ، یا قرص های آب
  • آسپرین
  • داروهای کاهش دهنده فشار خون ، مانند مسدود کننده های بتا و مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II

سلامتی شما همچنین ممکن است عاملی برای شعله ور شدن باشد. همه این شرایط به نقرس مرتبط بوده اند:

  • چاقی
  • دیابت یا پیش دیابت
  • کمبود آب بدن
  • آسیب دیدگی مفصل
  • عفونت ها
  • نارسایی احتقانی قلب
  • فشار خون بالا
  • بیماری کلیوی

گاهی اوقات می توان سخت دانست که کدام یک از این عوامل در پشت حملات نقرس است.

 راه پیشگیری از نقرس چیست؟

در اینجا چند مرحله وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از نقرس انجام دهید:

اگر شرایط پزشکی دارید یا از داروهایی استفاده می کنید که خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد ، از پزشک خود بپرسید که چگونه می توانید خطر حملات نقرس را کاهش دهید.

 آیا نقرس دردناک است؟

بله ، نقرس می تواند دردناک باشد. در واقع ، درد در انگشت شست پا اغلب از اولین علائمی است که افراد گزارش می کنند. این درد با علائم معمولی آرتروز ، مانند تورم و گرما در مفاصل همراه است.

شدت درد نقرس ممکن است متفاوت باشد. درد در انگشت شست پا می تواند در ابتدا بسیار شدید باشد. پس از حمله حاد ، ممکن است به یک درد کسل کننده تبدیل شود.

درد ، و همچنین تورم و سایر علائم ، در نتیجه دفاع بدن (از طریق سیستم ایمنی بدن ) در برابر بلورهای اسید اوریک در مفاصل است. این حمله منجر به ترشح مواد شیمیایی به نام سیتوکین ها می شود که التهاب دردناک را تقویت می کنند.

دلایل تورم مچ پا را بشناسید!

بهترین مکمل کلاژن برای دردهای مفصلی

 آیا نقرس ارثی است؟

نقرس حداقل تا حدی به دلیل وراثت است. محققان ده ها ژن پیدا کرده اند که حساسیت افراد به نقرس را افزایش می دهد ، از جمله SLC2A9 و ABCG2 . ژن های مرتبط با نقرس میزان اسید اوریک بدن را در خود نگه داشته و آزاد می کنند.

به دلیل عوامل ژنتیکی ، نقرس در خانواده ها ایجاد می شود. افرادی که والدین ، ​​خواهر و برادر یا بستگان نزدیک دیگری دارند و مبتلا به نقرس هستند ، احتمالاً خودشان به این بیماری مبتلا می شوند.

احتمالاً ژن ها فقط زمینه نقرس را فراهم می کنند. عوامل محیطی ، مانند رژیم غذایی ، در واقع باعث بیماری می شوند.

منبع:HEALTHLINE

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
سایدبار
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من