تغذیه و سلامت

نقش روغن ها و مصرف آنها در تغذیه را بهتر بشناسید

نقش روغن ها در تغذیه

نقش روغن ها در تغذیه

مصرف روغن ها و چربی ها تولید رادیکال های آزاد در بدن را تشدید می کنند .

البته منظور این نیست که اصلاً روغن نخورید، بلکه مصرف کلیه روغن های حیوانی را قطع کنید و مصرف روغن های نباتی را در حداقل ممکن نگهدارید .

زیرا مواد خوراکی به مقدار کافی روغن درون خود دارند .برای مثال، ذرت روغن دارد و سبزیها از جمله بروکولی مقادیر کمی روغن در ترکیب خود دارند .

نقش روغن ها در تغذیه

نقش روغن ها در تغذیه

بنابراین از اضافه کردن روغن به غذاها مثل سرخ کردن یا اضافه کردن روغن به سالاد خودداری کنید.

در این رابطه روغن ماهی نیز بهتر از بقیه نیست .

زیرا در تولید رادیکالهای آزاد شرکت فعال دارد .روغن ماهی به بهبود دهندۀ بیماریهای مختلف، از مشکلات قلبی گرفته تا ورم مفاصل مشهور شده، در حالی که هیچ یک از این ادعاها به اثبات نرسیده است .

توجه دانشمندان به نوع ویژه ای از چربی به نام اسید چرب امگا – ۳ جلب شده است

زیرا این اسید چرب می تواند میزان تری گلیسرید خون را که نقشی در بیماریهای قلبی دارد کاهش دهد امگا-۳ عنوانی شیمیایی و نشان دهندۀ ساختار مولکولی چربی یاد شده است .

خبر ناگوار

خبر ناگوار در مورد اسید چرب امگا -۳ موجود در ماهی و روغن ماهی این است که مولکولهای آنها بسیار ناپایدارند و در جریان پختن تجزیه می شوند و رادیکالهای آزاد رها می سازند .

بنابراین مستعد خطرناک شدن هستند .پژوهشگران دانشگاه آریزونا و کورنل در مجله آمریکایی تغذیۀ بالینی به این مسأله پرداخته و گزارش داده اند که انواع امگا -۳ به شکل پایدارتری در سبزیها و میوه ها و غلات وجود دارد .

اکنون می دانیم سبزیها و میوه ها آنتی اکسیدانی دارند که به خنثی سازی رادیکالهای آزاد تولیده شده کمک می کند امگا -۳ نیاز دارد و سبزیها، میوه ها، غلات و حبوبات نه تنها مزایای اسید چرب امگا -۳ را دارند، بلکه با مشکل ناپایدار بودن نیز رو به رو نیستند .

این پژوهشگران نتیجه گیری کرده اند که مصرف گیاهان برگی و میوه ها کاملاً با این معیارها هماهنگی دارند .

خوشبختانه غذاهای مملو از آنتی اکسیدان، چربی بسیار کمی دارند

بروکولی، اسفناج و هویج و سایر سبزیها سرشار از بتاکاروتن و ویتامین C هستند، در حالی که چربی آنها بسیار اندک است .


قرص های ویتامینی و نقش آن در ورزش


 

غلات و حبوبات هم ویتامین E دارند، اما چربی آنها نیز بسیار اندک است

 


بیشر بخوانید:

مصرف قند های ساده خوب یا بد؟

بدن فرد ورزشکار چقدر پروتئین نیاز دارد؟

نوشیدنی های انرژِی زا خوب یا بد؟


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *