تغذیه و سلامت

فواید زیتون و روغن آن برای بدن

زیتون

روغن زیتون از میوه ی درخت زیتون بدست می آید. با فشار دادن زیتون های کامل روغن زیتون درست می کنند.فرد می تواند هنگام پخت و پز از روغن زیتون استفاده کند.

روغن های زیتون از میوه ی درخت زیتون حاصل می شود. زیتون یک محصول سنتی منطقه مدیترانه است. مردم با فشار دادن زیتون های کامل روغن زیتون درست می کنند.

مردم از روغن زیتون در پخت و پز ، مواد آرایشی ، دارو ، صابون و … استفاده می کنند. روغن زیتون در ابتدا از دریای مدیترانه بود ، اما امروز ، در سراسر جهان محبوب است.

در رژیم غذایی افراد زیتون را در روغن زیتون یا آب شور نگهداری می کنند. آنها را به طور کامل یا خرد شده می خورند و به غذاها اضافه می کنند.

آنها می توانند از روغن زیتون برای پخت و پز برای نان، برای پختن پاستا، پخت و پز یا به عنوان سس سالاد استفاده کنند. برخی افراد آن را به وسیله قاشق غذاخوری برای اهداف دارویی مصرف می کنند.

خواص روغن زیتون خوراکی و بهداشتی

بسیاری از مطالعات به فواید سلامتی روغن زیتون پرداخته اند. روغن زیتون فوق العاده است، که بهترین روغن موجود در بازار است، سرشار از آنتی اکسیدان ها است، که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد کمک می کند.

رادیکال های آزاد موادی هستند که بدن هنگام سوخت و ساز و سایر فرایندها تولید می کند. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را خنثی می کنند.

اگر بیش از حد رادیکال های آزاد ایجاد شوند، می توانند باعث استرس اکسیداتیو شوند. این می تواند به آسیب سلولی منجر شود و ممکن است در ایجاد برخی بیماری ها از جمله انواع خاصی از سرطان نقش داشته باشد.

۱۱ مزایای اثبات شده روغن زیتون

اثرات سلامتی چربی در رژیم غذایی بحث برانگیز است.با این حال ، متخصصان موافق هستند که روغن زیتون – به ویژه باکره فوق العاده – برای شما مفید است.

۱٫روغن زیتون از نظر چربی های اشباع نشده سالم بسیار غنی است.

روغن زیتون روغن طبیعی است که از زیتون استخراج می شود ، میوه درخت زیتون است.حدود ۱۴٪ روغن از چربی اشباع شده است ، در حالی که ۱۱٪ آن اشباع نشده مانند اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ است.اما اسید چرب غالب در این روغن یک چربی اشباع نشده به نام اولئیک اسید است که ۷۳٪ از کل روغن را تشکیل می دهد.

مطالعات نشان می دهد که اسید اولئیک التهاب را کاهش می دهد و حتی ممکن است اثرات مفیدی بر ژن های مرتبط با سرطان داشته باشد.همچنین چربی های اشباع نشده اشباع نشده در برابر گرمای زیاد نیز مقاوم هستند و این روغن را به عنوان یک انتخاب سالم برای پخت و پز انتخاب می کنند.

۲٫روغن زیتون حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است.

روغن زیتون فوق العاده باکره نسبتاً مغذی است.جدا از اسیدهای چرب مفید آن ، حاوی مقادیر کمی ویتامین E و K است.اما روغن زیتون نیز با آنتی اکسیدان های قدرتمند پر شده است.

این آنتی اکسیدان ها از نظر بیولوژیکی فعال هستند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهند.آنها همچنین با التهاب مبارزه می کنند و به محافظت از کلسترول خون در برابر اکسیداسیون کمک می کنند – دو فایده ای که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

۳٫روغن زیتون دارای خواص ضد التهابی شدید است.

تصور می شود التهاب مزمن پیشرو در پیشگیری از بیماری ها مانند سرطان ، بیماری های قلبی ، سندرم متابولیک ، دیابت نوع ۲ ، آلزایمر ، آرتروز و حتی چاقی است.روغن زیتون فوق العاده باکره می تواند التهاب را کاهش دهد ، که ممکن است یکی از دلایل اصلی فواید آن برای سلامتی باشد.

اثرات اصلی ضد التهابی توسط آنتی اکسیدان ها واسطه می شوند. مهمترین آنها اولئولانتانال است ، که نشان داده شده است به طور مشابه با ایبوپروفن ، یک داروی ضد التهابی عمل می کند.

یک مطالعه  نشان داد که آنتی اکسیدان های روغن زیتون می توانند برخی از ژن ها و پروتئین هایی که التهاب را تحریک می کنند را مهار کنند.

۴٫روغن زیتون به جلوگیری از سکته های مغزی کمک کند.

سکته مغزی در اثر اختلال در جریان خون به مغز شما ، یا به دلیل لخته شدن خون یا خونریزی ایجاد می شود.در کشورهای توسعه یافته ، سکته مغزی دومین علت شایع مرگ ، درست در پشت بیماری قلبی است.رابطه بین روغن زیتون و خطر سکته مغزی بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است.

یک بررسی گسترده از مطالعات انجام شده در ۸۴۱۰۰۰ نفر نشان داد که روغن زیتون تنها منبع چربی اشباع نشده همراه با کاهش خطر سکته مغزی و بیماری های قلبی است.در یک بررسی دیگر در ۱۴۰۰۰۰ شرکت کننده ، افرادی که روغن زیتون مصرف کرده اند در مقایسه با کسانی که نکردند در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند.

۵٫ روغن زیتون در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند.

بیماری های قلبی شایع ترین علت مرگ در جهان است ،مطالعات مشاهده ای که چند دهه پیش انجام شده نشان داد که بیماری های قلبی در کشورهای مدیترانه کمتر دیده می شود.این منجر به تحقیقات گسترده در مورد رژیم مدیترانه ای شد ، که اکنون مشخص شده است که خطر بیماری های قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

روغن زیتون فوق العاده باکره یکی از عناصر اصلی این رژیم است که از چندین طریق در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند.این التهاب را کاهش می دهد ، کلسترول LDL “بد” را از اکسیداسیون محافظت می کند ، پوشش عروق خونی شما را بهبود می بخشد و ممکن است به جلوگیری از لخته شدن خون بیش از حد کمک کند.

جالب توجه است ، همچنین نشان داده شده است که فشار خون را کاهش می دهد که یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری قلبی و مرگ زودرس است. در یک مطالعه ، روغن زیتون نیاز به داروی فشار خون را ۴۸٪ کاهش داده است.روغن زیتون فوق العاده باکره مزایای قدرتمندی برای قلب شما دارد.

اگر به بیماری قلبی ، سابقه خانوادگی بیماری قلبی یا هر عامل اصلی خطر دیگر مبتلا هستید ، ممکن است بخواهید مقدار زیادی روغن زیتون باکره اضافی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

۶٫ روغن زیتون با افزایش وزن و چاقی همراه نیست

خوردن مقادیر بیش از حد چربی باعث افزایش وزن می شود.با این حال ، مطالعات متعدد رژیم غذایی مدیترانه ای ، غنی از روغن زیتون ، با اثرات مطلوب بر وزن بدن را مرتبط کرده است.در یک مطالعه ۳۰ ماهه در بیش از ۷۰۰۰ دانشجوی کالج اسپانیایی ، مصرف مقدار زیادی روغن زیتون به افزایش وزن مرتبط نبوده است.

علاوه بر این ، یک مطالعه سه ساله در ۱۸۷ شرکت کننده نشان داد که رژیم غذایی سرشار از روغن زیتون با افزایش سطح آنتی اکسیدان ها در خون و همچنین کاهش وزن مرتبط است.

۷٫ روغن زیتون ممکن است با بیماری آلزایمر مبارزه کند.

بیماری آلزایمر شایعترین بیماری عصبی در جهان است.یکی از ویژگی های مهم آن ، ایجاد پلاک های به اصطلاح بتا آمیلوئید در داخل سلول های مغزی شماست.

یک مطالعه در موش ها نشان داد که یک ماده در روغن زیتون می تواند به از بین بردن این پلاک ها کمک کند.علاوه بر این ، یک مطالعه انسانی نشان داد که رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از این روغن از عملکرد مغز سود می برد ،به خاطر داشته باشید که تحقیقات بیشتری در مورد تأثیر این روغن بر آلزایمر مورد نیاز است.

۸٫ روغن زیتون خطر دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

به نظر می رسد روغن زیتون در برابر دیابت نوع ۲ بسیار محافظت می کند.مطالعات متعددی روغن زیتون را با اثرات مفیدی بر قند خون و حساسیت به انسولین مرتبط کرده است.

یک کارآزمایی بالینی تصادفی در ۴۱۸ فرد سالم اخیراً تأثیرات محافظتی این روغن را تأیید کرده است ،در این مطالعه ، یک رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از این روغن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا حدود ۴۰ درصد کاهش داده است.

۹٫ آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون خاصیت ضد سرطانی دارند.

سرطان یکی از شایع ترین دلایل مرگ در جهان است.بسیاری از محققان معتقدند که در کشورهای مدیترانه خطر ابتلا به برخی سرطانها کمتر است و بسیاری از محققان بر این باورند که روغن زیتون ممکن است دلیل آن باشد.

آنتی اکسیدان های موجود در این روغن به دلیل رادیکال های آزاد می توانند آسیب اکسیداتیو را کاهش دهند ، که گمان می رود محرک اصلی سرطان است.بسیاری از مطالعات لوله آزمایش نشان می دهد که ترکیبات موجود در این روغن می توانند با سلولهای سرطانی مبارزه کنند ،تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود که آیا روغن زیتون در واقع خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد یا خیر.

۱۰٫ روغن زیتون می تواند به درمان آرتریت روماتوئید کمک کند.

آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است که با مفاصل تغییر شکل و دردناک ایجاد می شود.اگرچه علت دقیق آن به خوبی درک نشده است ، اما سیستم ایمنی بدن شما را به اشتباه حمله می کند و به سلولهای طبیعی حمله می کند.

به نظر می رسد مکمل های این روغن باعث بهبود مارکرهای التهابی شده و استرس اکسیداتیو را در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید کاهش می دهد.

به نظر می رسد روغن زیتون در ترکیب با روغن ماهی که منبع اسیدهای چرب امگا ۳ ضد التهابی است ، بسیار مفید است.در یک مطالعه ، روغن زیتون و ماهی ماهی به طور معناداری باعث افزایش قدرت گرفتن دست ، درد مفاصل و سفتی صبحگاهی در مبتلایان به آرتریت روماتوئید شد.

۱۱٫ روغن زیتون خواص ضد باکتریایی دارد.

روغن زیتون حاوی بسیاری از مواد مغذی است که می تواند باکتری های مضر را مهار یا از بین ببرد.یکی از این موارد Helicobacter pylori است ، باکتری که در معده شما زندگی می کند و می تواند باعث زخم معده و سرطان معده شود.مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که این روغن باکره اضافی با هشت سویه از این باکتری مبارزه می کند ، سه نوع از آنها در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند.

یک مطالعه در انسان نشان داد که ۳۰ گرم روغن زیتون باکره اضافی ، که روزانه مصرف می شود ، می تواند عفونت هلیکوباکتر پیلوری را در ۱۰ تا ۴۰٪ از افراد در حداقل ۲ هفته از بین ببرد.

در پایان

کیفیت فوق العاده این روغن باکره فوق العاده سالم است. به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های قدرتمند ، به نفع قلب ، مغز ، مفاصل و… می باشد.در حقیقت ، این ممکن است سالمترین چربی کره زمین باشد.


بیشتر بخوانید:

خواص شگفت انگیز روغن حیوانی (روغن زرد)

روغن زیتون برای مراقبت از مو: نحوه استفاده و فواید آن

نقش روغن ها و مصرف آنها در تغذیه را بهتر بشناسید

مفيدترين روغن های گياهی برای انواع مختلف مو

روغن های مناسب ماساژ و فواید آنها


 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *