تغذیه و سلامت

۷خاصیت بی نظیر شکلات تلخ در سلامتی

شکلات تلخ

شکلات تلخ مملو از مواد مغذی است که می تواند بر سلامتی شما تأثیر مثبت بگذارد.این درخت از دانه درخت کاکائو ساخته شده و یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدان روی کره زمین است.

مطالعات نشان می دهد که شکلات تلخ (نه چیزهای شیرین) می تواند سلامتی شما را بهبود بخشد و خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد.این مقاله ۷ مزیت سلامتی شکلات تلخ یا کاکائو را که توسط علم پشتیبانی می شوند ، مرور می کند.

۱-ماده ای بسیار مغذیست.

اگر شکلات تلخ با کیفیت و محتوای کاکائو بالا خریداری کنید ، در واقع کاملاً مقوی است.این ماده حاوی مقدار مناسبی فیبر محلول است و با مواد معدنی زیادی همراه است.

یک شکلات تلخ ۱۰۰ گرمی با ۷۰-۸۵٪ کاکائو حاوی:
  • ۱۱ گرم فیبر
  • ۶۷٪ از RDI برای آهن
  • ۵۸٪ از RDI برای منیزیم
  • ۸۹٪ از RDI برای مس
  • ۹۸٪ از RDI برای منگنز

همچنین دارای مقدار زیادی پتاسیم ، فسفر ، روی و سلنیوم است.البته ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) مقدار نسبتاً زیادی است و چیزی نیست که باید روزانه مصرف کنید. همه این مواد مغذی همچنین با ۶۰۰ کالری و مقادیر متوسط ​​قند همراه هستند.

به همین دلیل ، شکلات تلخ بهتر است در حد متوسط ​​مصرف شود.مشخصات اسیدهای چرب کاکائو و شکلات تلخ نیز عالی است. چربی ها غالباً اشباع و غیر اشباع هستند و مقادیر کمی چربی اشباع نشده ندارند.

این ماده همچنین حاوی محرک هایی مانند کافئین و تئوبرومین است ، اما بعید است شب ها شما را بیدار نگه دارد زیرا مقدار کافئین در مقایسه با قهوه بسیار ناچیز است.

۲-منبع قدرتمند آنتی اکسیدان ها

ORAC مخفف “ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن” است. این اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی غذاها است.

اساساً ، محققان دسته ای از رادیکال های آزاد (بد) را در برابر نمونه ای از غذا قرار می دهند و می بینند که آنتی اکسیدان های موجود در مواد غذایی چگونه می توانند رادیکال ها را “خلع سلاح” کنند.

ارتباط بیولوژیکی مقادیر ORAC زیر سوال می رود ، زیرا در لوله آزمایش اندازه گیری می شود و ممکن است اثر یکسانی در بدن نداشته باشد.

با این حال ، لازم به ذکر است که دانه های کاکائو خام و فرآوری نشده از جمله غذاهایی هستند که بالاترین امتیاز را دارند و آزمایش شده اند.

شکلات تلخ مملو از ترکیبات آلی است که از نظر بیولوژیکی فعال هستند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. اینها شامل پلی فنول ها ، فلاوانول ها و کاتچین ها هستند.

یک مطالعه نشان داد که کاکائو و شکلات تلخ بیش از هر میوه آزمایش شده دیگری که شامل بلوبری و توت آکایی است ، فعالیت آنتی اکسیدانی ، پلی فنول و فلاوانول دارند.

۳-ممکن است جریان خون و فشار خون پایین را بهبود بخشد.

فلاوانول های موجود در شکلات تلخ می توانند اندوتلیوم ، پوشش شریان ها را تحریک کرده و تولید اکسید نیتریک (NO) کنند.

یکی از عملکردهای NO ارسال سیگنال برای شل شدن به عروق است که باعث کاهش مقاومت در برابر جریان خون و در نتیجه کاهش فشار خون می شود.

بسیاری از مطالعات کنترل شده نشان می دهد که کاکائو و شکلات تلخ می توانند جریان خون را بهبود بخشند و فشار خون را کاهش دهند ، اگرچه این تأثیرات معمولاً خفیف است.

با این حال ، یک مطالعه در افراد مبتلا به فشار خون بالا هیچ تأثیری نشان نداد ، بنابراین همه اینها را با یک دانه نمک مصرف کنید.

۴-HDL را بالا می برد و از LDL در برابر اکسیداسیون محافظت می کند.

مصرف شکلات تلخ می تواند چندین فاکتور مهم خطر بیماری قلبی را بهبود بخشد.در یک مطالعه کنترل شده ، مشخص شد که پودر کاکائو به طور قابل توجهی کلسترول LDL اکسید شده را در مردان کاهش می دهد. همچنین HDL را افزایش داده و میزان LDL کل را برای کسانی که کلسترول بالا دارند کاهش می دهد.

اکسید شده LDL به این معنی است که LDL (کلسترول “بد”) با رادیکال های آزاد واکنش نشان داده است.این باعث می شود که ذره LDL خود واکنش پذیر باشد و قادر به آسیب رساندن به سایر بافتها مانند پوشش شریان های قلب شما باشد.

کاملاً منطقی است که کاکائو LDL اکسید شده را کاهش می دهد. این ماده حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان قدرتمند است که آن را به جریان خون تبدیل کرده و از لیپوپروتئین ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.

شکلات تلخ همچنین می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد ، که یکی دیگر از عوامل خطرزا برای بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی و دیابت است.

۵-ممکن است خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد.

به نظر می رسد ترکیبات موجود در شکلات تلخ در برابر اکسیداسیون LDL بسیار محافظت می کنند.در دراز مدت ، این امر باعث می شود که کلسترول بسیار کمتری در رگ ها قرار گیرد و در نتیجه خطر بیماری قلبی کاهش یابد

در حقیقت ، چندین مطالعه مشاهده ای طولانی مدت یک پیشرفت نسبتاً شدید را نشان می دهد.در مطالعه ای که بر روی ۴۷۰ مرد مسن انجام شد ، مشخص شد که کاکائو خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی را با ۵۰٪ عظیم در طی یک دوره ۱۵ ساله کاهش می دهد.

مطالعه دیگری نشان داد که خوردن شکلات دو یا چند بار در هفته خطر ابتلا به پلاک کلسیفیک شده در رگ ها را تا ۳۲٪ کاهش می دهد. کمتر خوردن شکلات تاثیری نداشت.

با این حال مطالعه دیگری نشان داد که خوردن شکلات تلخ بیش از ۵ بار در هفته ۵۷٪ خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.البته ، این سه مطالعه یک مطالعه مشاهده ای است ، بنابراین نمی تواند ثابت کند که این شکلات است که خطر را کاهش می دهد.

با این حال ، از آنجا که روند بیولوژیکی شناخته شده است (فشار خون پایین و LDL اکسید شده) ، قابل قبول است که به طور منظم خوردن شکلات تلخ ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

خلاصه مطالعات مشاهده ای ، کاهش شدید خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در بین کسانی که بیشترین شکلات را مصرف می کنند ، نشان می دهد.

۶-ممکن است از پوست شما در برابر آفتاب محافظت کند.

ترکیبات فعال زیستی موجود در شکلات تلخ نیز ممکن است برای پوست شما عالی باشد.فلاونول ها می توانند در برابر آسیب های ناشی از آفتاب محافظت کنند ، جریان خون در پوست را بهبود بخشند و تراکم و آبرسانی پوست را افزایش دهند.

حداقل دوز اریتمی (MED) حداقل میزان اشعه UVB مورد نیاز برای ایجاد قرمزی در پوست ۲۴ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض است.

در یک مطالعه روی ۳۰ نفر ، MED پس از مصرف شکلات تلخ حاوی فلاوانول های طولانی مدت به مدت ۱۲ هفته بیش از دو برابر شد.اگر قصد تعطیلات ساحلی را دارید ، در هفته ها و ماه های گذشته شکلات تلخ را بارگیری کنید.

۷-می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد.

خبر خوب هنوز تمام نشده است. شکلات تلخ همچنین ممکن است عملکرد مغز شما را بهبود بخشد.یک مطالعه بر روی داوطلبان سالم نشان داد که خوردن کاکائو با فلاوانول بالا به مدت پنج روز باعث بهبود جریان خون در مغز می شود.

کاکائو همچنین ممکن است به طور قابل توجهی عملکرد شناختی را در افراد مسن مبتلا به نقص ذهنی بهبود بخشد. همچنین ممکن است تسلط کلامی و چندین عامل خطر بیماری را بهبود بخشد.

علاوه بر این ، کاکائو حاوی مواد محرک مانند کافئین و تئوبرومین است ، که ممکن است دلیل اصلی این باشد که می تواند عملکرد مغز را در کوتاه مدت بهبود بخشد.

در پایان

شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد کاکائو می تواند فواید سلامتی ویژه ای داشته باشد ، به ویژه در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند.

البته ، این بدان معنا نیست که شما باید تمام تلاش خود را انجام دهید و هر روز مقدار زیادی شکلات مصرف کنید. هنوز کالری زیادی دارد و پرخوری آن آسان است.

شاید بعد از شام یک یا دو مربع بخورید و سعی کنید آنها را واقعاً خوشبو کنید. اگر فواید کاکائو بدون کالری موجود در شکلات را می خواهید ، تهیه یک کاکائو داغ و بدون هیچ نوع خامه یا شکر را در نظر بگیرید.

همچنین توجه داشته باشید که بسیاری از شکلات های موجود در بازار سالم نیستند.

چیزهای با کیفیتی را انتخاب کنید – شکلات تلخ با محتوای ۷۰٪ یا بیشتر کاکائو. شاید بخواهید این راهنما را در مورد چگونگی یافتن بهترین شکلات تلخ بررسی کنید.

شکلات های تیره معمولاً مقداری شکر دارند ، اما مقادیر آن معمولاً کم و هرچه شکلات تیره تر باشد ، قند آن کمتر خواهد بود.

شکلات یکی از معدود غذاهایی است که طعم بسیار خوبی دارد در حالی که از مزایای قابل توجهی برای سلامتی برخوردار است.

❇️ خلاصه خواص شکلات تلخ 🍫

۱️⃣ حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است.
۲️⃣ برای سلامتی مفید است.
۳️⃣ بهتر است شکلات تلخ ۷۰% مصرف کنید.
۴️⃣ حاوی مقدار زیادی کالری است.
۵️⃣ هر ۱۰۰ گرم شکلات تلخ حاوی ۶۰۰ کالری است.
۶️⃣ حاوی فیبر و منیزیم است.

اگر انرژی ندارید ۳۰ دقیقه قبل تمرین بخورید 💪


بیشتر بخوانید:

با مشاهده این علائم مشکلات قلبی ، ورزش را متوقف کنید

با خوردن شکلات توده عضلانی بیشتری کسب کنید!

میان وعده ها و اهمیت مصرف اونا


author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *