شلیل یکی دیگر از میوههای فصل تابستان است که کارشناسان تغذیه آن را از خانوادهی میوهی هلو با ژنی مغلوب معرفی کردهاند. آنها این میوهی لذیذ، آبدار و گوارا را به دلیل برخورداری از پوستی نرم و لطیف به هلوی بدون کرک نیز نامیدند و ویژگیهای شگفتانگیزی را برای آن معرفی کردند. برای آشنایی بیشتر با شلیل و تهیهی چند دسر لذیذ توسط این میوهی دوستداشتنی با ما همراه باشید.
شلیل یک میوه بسیار خوش طعم و پرطرفدار است که مصرف آن فواید مناسبی برای بدن دارد، جوان نگه داشتن پوست، بهبود خواب خوب و جلوگیری از کم خونی نمونه هایی از خواص میوه عالی شلیل است.
شلیل میوه ای گرد است و دارای گوشت و سنگ آبدار شبیه به هلو است. پوست به عنوان پوست آلو مودار اما صاف نیست و می توان آن را پوست کنده یا بدون لکه مصرف کرد. برداشت شهد در نیم کره N در ماه می صورت می گیرد ، اگرچه آنها در تمام سال در بازارها یافت می شوند ، زیرا در بسیاری از کشورهای جهان کشت می شوند.
این یک هلو بدون مو است که با جهش ژنتیکی از ژن منتقل شده با ژن صاف پوست حاصل می شود. رنگ واضح تری دارد (بین رنگ قرمز روشن و زرد روشن) و معمولاً کوچکتر است. بر خلاف آنچه مردم فکر می کنند ، شهد شهرک تلاقی بین هلو و آلو نیست. این یک نوع هلو خودبخود است ، بنابراین هلو و شهدها از نظر ژنتیکی معادل هستند.
ارزش غذایی
شلیل یکی از میوه های گوشتی با محتوای بیشتر ویتامین B3 است. این ویتامین در متابولیسم مواد مغذی شرکت می کند و باعث تخریب کلسترول می شود و بنابراین به کاهش سطح آن در خون کمک می کند.
شلیل مملو از مواد مغذی مانند فیبر و آنتی اکسیدان است. شلیل منبع عالی از بتا کاروتن،پتاسیم ویتامین ث و مواد مغذی دیگر است که برای بدن مفید هستند.
خواص باورنکردنی شلیل !🍑
▫️مکانیسم دفاعی آنتی اکسیدانهای شلیل میتواند در مبارزه با شرایط حادی همچون عوارض مرتبط با چاقی، دژنراسیون ماکولا موثر باشد و در پیشگیری از سرطان به بدن کمک نماید
- تقویت سیستم ایمنی
- درمان سرطان و جلوگیری از آن
- التیام یبوست
- جوان و شاداب نگه داشتنن پوست
- ترمیم سریع زخم ها
- مفید برای قلب
- کاهش سطح کلسترول
- افزایش متابولیسم بدن
- کمکگ به کم کردن وزن
- مفید برای کاهش فشار خون
- جلوگیری از ریزش مو
- کاهش اضطراب واسترس
- بهبود خواب
- جلوگیری از کم خونی
- حفظ انرژی در بدن
شلیل ها کالری کمی دارند
یک شلیل کوچک چیزی کمتر از ۶۰ کالری دارد. اگر مشتاق چیز شیرینی هستید، ماست را با تکه های شلیل یا با سایر میوه های هسته دار مانند آلبالو یا هلو ترکیب کنید.
شهد نوشیدنی ها به منظور حفظ آنها تازه ، پخته شده مصرف می شود ، که برای ساخت مربا و ژله ها استفاده می شود. این میوه اغلب به عنوان یک ماده غذایی یا به عنوان بخشی از دسرها ، کیکها ، پایها ، کرپ ها و حتی شربت ها یا بستنی ها استفاده می شود.
درمان گرمازدگی با این میوه تابستانی
در میوهی شلیل، مقدار فراوانی از ویتامینها از جمله ویتامین ث و آ یافت میشود که مصرف آنها برای جلوگیری از گرمازدگی یا هنگام بروز این عارضهی خطرناک، بسیار مفید و مناسب است. بنابراین در گرمای فصل تابستان که به علت تابش مستقیم خورشید به سطح زمین، دما تا حد چشمگیری افزایش مییابد، میتوان با مصرف شلیل تا حدود قابل توجهی از ایجاد گرمازدگی پیشگیری کرد.
همچنین شلیل را میتوان منبع بسیار خوبی از بتاکاروتن معرفی کرد که با خاصیت آنتیاکسیدانی قدرتمند خود، سطح ایمنی بدن را تا مقدار فوقالعادهای افزایش داده و از ایجاد بیماریهای مختلفی جلوگیر خواهد کرد.
از کجا بدانیم که یک شلیل رسیده است؟
زمانی شلیل می خرید، آن را ببویید. آن شلیلی را انتخاب کنید که بوی خوب می دهد و لکه و پلاسیدگی و چروک نداشته باشند. پوست شلیل باید زرد روشن تا نارنجی باشد و رنگش مات باشد. برخلاف آنچه که مردم اعتقاد دارند، لکه های قرمز نشانه رسیده بودن نیست. اگر یک شلیل سبز یافتید به آن معناست که خیلی زود چیده شده است و دیگر نخواهد رسید. شلیل ها معمولا نرم هستند اما وقتی چیده شدند دیگر شیرین تر نمی شوند.
شلیل هایی که در مرحله اول میده شده اند در دمای اتاق رسیده شدن را ادامه می دهند. شما می توانید فرآیند رسیده شدن را با قرار دادن کیسه کاغذی تسریع کنید. چرا که هورمونی به نام اتیلن آزاد می کند.
شما می توانید شلیل ها را در فریزر نگهداری کنید اگر خیلی رسیده باشند اما بسیار خوش طعم تر و آبدارتر خواهند بود اگر در دمای اتاق خورده شوند. اگر نمی توانید شلیل ها را قبل از خیلی رسیده شدن بخورید، آن را بشویید، هسته اش را جدا کرده و تکه تکه اش کنید و در فریزر قرار دهید.
خواص برگ و ساقه شلیل
پزشکان فعال در طب سنتی معتقدند که برگ شلیل را میتوان بهعنوان یک مسکن و آرامکنندهی برخی از دردهای ایجاد شده توسط برخی از بیماریها در نظر گرفت و استفاده کرد. همچنین هنگام بروز تب و بالا رفتن دمای بدن، استفاده از برگ این میوهی پرطرفدار تاثیر شگرفی در کاهش تب خواهد داشت. از دیگر خواص درمانی برگ شلیل، کاهش حالت تهوع در بانوان باردار است. به ویژه هنگام صبح و با مصرف مقدار مناسبی از برگ شلیل میتوان مانع بروز این عارضه نامطلوب شد.
البته نباید استفاده درست و صحیح آن را فراموش کرد و بهتر است با نظر پزشک به مصرف آن اقدام کرد، چرا که این قسمت از شلیل خاصیت ادرارآوری داشته و مصرف نامتعادل آن باعث ایجاد کمآبی در بدن خواهد شد. گاهی اوقات نیز برای درمان برخی از زخمها، برگ شلیل را پودر کرده و بهعنوان مرهم روی بخش آسیب دیده قرار میدهند. در کنار خواص بینظیر برگ شلیل، ساقهی این میوه نیز کاربردهای فراوانی دارد که میتوان به تهیهی نوعی صمغ قوی و نیرومند اشاره کرد که دارای خاصیت چسبندگی قابل توجهی است.
خلاصه هیچ تداخل دارویی با این میوه شناخته نشده است. گرچه افرادی که منع مصرف رژیم غذایی پتاسیمی دارند به خصوص آنهایی که اسپیرونولاکتون مصرف می کنند باید از مصرف شلیل بپرهیزند. این رژیم غذایی بدن پتاسیم بیشتر برای افراد دارای اختلال مزمن کلیوی تجویز می شود. خوردن خوراکی هایی پتاسیم بالا مانند شلیل، به همراه اسپیرونولاکتون ممکن است باعث تجمع پتاسیم گردد.
بیشتر بخوانید:
خواص شگفت انگیز درمانی زرشک و آب زرشک برای بدن