تغذیه و سلامت

خواص بی نظیر کنجد

کنجد

دانه های کنجد دانه های ریز و غنی از روغن هستند که در غلافها در گیاه زرد گیاه Sesamum رشد می کنند.دانه های غیرمستقیم پوست خارجی و خوراکی دست نخورده دارند ، در حالی که دانه های پوسته پوسته بدون پوسته می آیند.

پوسته به رنگ دانه ها رنگ قهوه ای قهوه ای می بخشد. دانه های پوسته پوسته از رنگ سفید رنگی برخوردار هستند اما هنگام برشته شدن قهوه ای می شوند.دانه کنجد فواید سلامتی زیادی دارد و هزاران سال است که در طب عامیانه مورد استفاده قرار می گیرد. آنها ممکن است در برابر بیماری های قلبی ، دیابت و آرتریت محافظت کنند.

با این وجود ، ممکن است برای به دست آوردن مزایای سلامتی نیاز به خوردن مقادیر قابل توجهی – تعداد انگشت شماری در روز – داشته باشید.

۱۵ مزیت دانه های کنجد

۱٫ منبع خوب فیبر

سه قاشق غذاخوری (۳۰ گرم) دانه کنجد غیرمستقیم ۳٫۵ گرم فیبر فراهم می کند ، که ۱۲٪ از میزان مصرف روزانه مرجع است.از آنجا که متوسط مصرف فیبر در ایالات متحده تنها نیمی از RDI است ، خوردن بذر کنجد به طور مرتب می تواند به افزایش مصرف فیبر شما کمک کند.

فیبر به دلیل حمایت از سلامت دستگاه گوارش به خوبی شناخته شده است. علاوه بر این ، شواهد در حال رشد نشان می دهد که فیبر ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، برخی سرطان ها ، چاقی و دیابت نوع ۲ نقشی داشته باشد.

۲٫ کلسترول و تری گلیسیریدها را کاهش دهد.

برخی مطالعات حاکی از آن است که خوردن مرتب دانه کنجد به طور منظم ممکن است به کاهش کلسترول بالا و تری گلیسیریدها کمک کند – که از عوامل خطر بیماری قلبی است.دانه کنجد شامل ۱۵٪ چربی اشباع ، ۴۱٪ چربی غیر اشباع و ۳۹٪ چربی اشباع نشده است.

تحقیقات نشان می دهد که خوردن چربی اشباع نشده و اشباع نشده تر نسبت به چربی اشباع شده ممکن است به پایین آوردن کلسترول شما و کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کند.علاوه بر این ، دانه کنجد حاوی دو نوع ترکیبات گیاهی – لیگنان و فیتواسترول ها – همچنین ممکن است دارای اثرات کاهش دهنده کلسترول باشد.

۳٫ منبع غنی پروتئین گیاهی می باشد.

دانه کنجد ۵ گرم پروتئین را به ازای هر وعده ۳ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم) تأمین می کند.برای به حداکثر رساندن در دسترس بودن پروتئین ، دانه های کنجد بو داده شده پوست کن را انتخاب کنید. فرآیندهای پوسته پوسته شدن و برشته شدن باعث کاهش اگزالات و فیتاتها می شود – ترکیباتی که مانع هضم و جذب پروتئین شما می شوند.پروتئین برای سلامتی شما ضروری است ، زیرا به ساخت همه چیز از ماهیچه ها تا هورمون ها کمک می کند.

نکته قابل توجه ، دانه کنجد کم لیزین است ، یک اسید آمینه ضروری که در محصولات حیوانی فراوان است. با این حال ، گیاهخواران و گیاهخواران می توانند با مصرف پروتئین های گیاهی لیزین بالا – بخصوص حبوبات ، مانند لوبیا کلیه و نخود را جبران کنند.

از طرف دیگر ، دانه کنجد به مقدار زیادی متیونین و سیستئین وجود دارد ، دو اسید آمینه که حبوبات به مقدار زیادی آنها را تأمین نمی کنند.

۴٫ فشار خون را کاهش می دهد.

فشار خون بالا یک عامل خطرناک در بروز بیماری های قلبی و سکته قلبی است.دانه کنجد سرشار از منیزیم است ، که ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.

علاوه بر این ، لیگنان ها ، ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان های موجود در دانه کنجد ممکن است به جلوگیری از ایجاد پلاک در شریان های شما کمک کرده و فشار خون را به طور بالقوه حفظ کنند.

در یک مطالعه ، افراد مبتلا به فشار خون بالا روزانه ۲٫۵ گرم بذر کنجد پودر ، سیاه کنجد – نوعی کمتر رایج – به شکل کپسول مصرف می کنند.در پایان یک ماه ، آنها در مقایسه با گروه دارونما کاهش ۶٪ فشار خون سیستولیک – بالاترین میزان قند خون – را تجربه کردند.

۵٫ استخوان ها را تقویت می کند.

دانه های کنجد – چه ناخوشایند و چه پوسته پوسته شده – سرشار از چندین ماده مغذی هستند که سلامت استخوان ها را تقویت می کند ، اگرچه کلسیم عمدتاً در پوست بدن قرار دارد.سه قاشق غذاخوری (۳۰ گرم) دانه کنجد به خود می بالد.

۶٫ التهاب را کاهش می دهد.

دانه کنجد ممکن است با التهاب مبارزه کند.التهاب طولانی مدت و سطح پایین ممکن است در بسیاری از شرایط مزمن ، از جمله چاقی و سرطان و همچنین بیماری های قلبی و کلیوی نقش داشته باشد.

هنگامی که مبتلایان به بیماری کلیوی روزانه به مدت ۳ ماه مخلوطی از ۱۸ گرم بذر کتان و ۶ گرم هر کدام از دانه کنجد و کدو تنبل مصرف می کردند ، نشانگرهای التهابی آنها ۵۱-۷۹ درصد کاهش یافت.

اما ، از آنجا که این مطالعه مخلوطی از دانه ها را آزمایش کرده است ، اثر ضد التهابی دانه کنجد به تنهایی نامشخص است.با این حال ، مطالعات حیوانی روغن دانه کنجد همچنین اثرات ضد التهابی را نشان می دهد.این ممکن است به دلیل کنجد باشد ، ترکیبی که در دانه کنجد و روغن آنها وجود دارد.

۷٫ منبع خوب ویتامین های B

دانه کنجد منبع خوبی از ویتامین های خاص B است ، که هم در پوست و هم در بذر توزیع می شود.از بین بردن پوست بدن ممکن است برخی از ویتامین های B را متمرکز کرده یا از بین ببرد.

۸٫ به تشکیل سلولهای خون کمک می کند.

برای ساختن گلبول های قرمز ، بدن شما به چندین ماده مغذی نیاز دارد – از جمله مواد مغذی موجود در دانه کنجد.

۹٫ به کنترل قند خون کمک می کند.

دانه کنجد در کربوهیدرات کم و در عین حال دارای پروتئین و چربیهای سالم است – همه اینها می توانند از کنترل قند خون حمایت کنند.علاوه بر این ، این دانه ها حاوی pinoresinol ، ترکیبی است که می تواند با مهار عملکرد آنزیم مالتاز هضم کننده به تنظیم قند خون کمک کند.

مالتاز قند مالتوز را تجزیه می کند ، که به عنوان شیرین کننده برخی از محصولات غذایی استفاده می شود. همچنین از هضم غذاهای نشاسته ای مانند نان و ماکارونی در روده شما تولید می شود.

۱۰٫ غنی از آنتی اکسیدان ها

مطالعات حیوانی و انسانی نشان می دهد که مصرف دانه کنجد ممکن است میزان کلی فعالیت آنتی اکسیدانی موجود در خون شما را افزایش دهد.

لیگنان موجود در دانه کنجد به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند ، که به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک می کنند – یک واکنش شیمیایی است که ممکن است به سلول های شما آسیب برساند و خطر بسیاری از بیماری های مزمن را افزایش می دهد.

علاوه بر این ، دانه کنجد حاوی نوعی ویتامین E به نام گاما توکوفرول ، یک آنتی اکسیدان است که ممکن است به ویژه در برابر بیماری های قلبی محافظت کند.

۱۱٫ سیستم ایمنی را تقویت می کند.

دانه کنجد منبع خوبی از چندین ماده مغذی است که برای سیستم ایمنی بدن از جمله روی ، سلنیوم ، مس ، آهن ، ویتامین B6 و ویتامین E بسیار مهم و حیاتی است.به عنوان مثال ، بدن شما برای ایجاد و فعال كردن گلبولهای سفید خاصی كه میكروبهای مهاجم را تشخیص و حمله می كنند به روی نیاز دارد.

به خاطر داشته باشید که حتی کمبود خفیف تا متوسط می تواند فعالیت سیستم ایمنی بدن را مختل کند.دانه کنجد حدود ۲۰٪ از RDI را برای روی در یک وعده ۳ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم) تأمین می کند.

۱۲٫ درد زانو را تسکین دهد.

استئوآرتریت شایعترین علت درد مفاصل است و به طور مکرر بر زانوها تأثیر می گذارد.عوامل متعددی ممکن است در ورم مفاصل نقش داشته باشند ، از جمله التهاب و آسیب اکسیداتیو غضروف که مفاصل کوسن است.کنجد ، ترکیبی از دانه کنجد ، دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که ممکن است از غضروف شما محافظت کند.

در یک مطالعه ۲ ماهه ، افراد مبتلا به آرتروز زانو روزانه ۵ قاشق غذاخوری (۴۰ گرم) پودر کنجد را در کنار دارو درمانی مصرف می کردند. آنها ۶۳ درصد كاهش درد زانو را در مقايسه با تنها ۲۲ درصد كاهش در گروه دارويي تنها نشان دادند.

علاوه بر این ، گروه دانه کنجد پیشرفت بیشتری در یک تست تحرک ساده و کاهش بیشتر در برخی از نشانگرهای التهابی نسبت به گروه کنترل نشان داد.

۱۳٫ از سلامت تیروئید حمایت می کند.

دانه کنجد منبع خوبی از سلنیم است و ۱۸٪ از RDI را در هر دو دانه غیرمستقیم و پوست دار تأمین می کند.غده تیروئید شما حاوی بیشترین غلظت سلنیوم هر اندامی در بدن شما است. این ماده معدنی در ساخت هورمونهای تیروئید نقش اساسی دارد.

علاوه بر این ، دانه کنجد منبع خوبی از آهن ، مس ، روی و ویتامین B6 است که از تولید هورمونهای تیروئید نیز پشتیبانی می کند و به سلامت تیروئید کمک می کند.

۱۴٫ تعادل هورمون در دوران یائسگی کمک کند.

دانه کنجد حاوی فیتواستروژن ها ، ترکیبات گیاهی مشابه هورمون استروژن است.بنابراین ، دانه کنجد ممکن است هنگام کاهش سطح استروژن در دوران یائسگی برای خانمها مفید باشد. به عنوان مثال ، فیتواستروژن ها ممکن است به مقابله با گرگرفتگی و سایر علائم استروژن کم کمک کنند.

از این گذشته ، این ترکیبات ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری ها – از جمله سرطان پستان – در دوران یائسگی را کاهش دهد. با این حال ، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

۱۵٫ آسان به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

دانه های کنجد می توانند به بسیاری از غذاها طعم و مزه لطیف و خرد و ظریف بدهند.

سعی کنید دانه کنجد را به آن اضافه کنید:

  • سیب زمینی سرخ کرده
  • کلم بروکلی بخارپز
  • غلات گرم یا سرد
  • نان و کلوچه
  • ماست
  • سالادها
  • سس سالاد

علاوه بر این ، می توانید به جای کره بادام زمینی ، از کره دانه کنجد استفاده کنید.

مردان کنجد بخورند❗️

👈گیاه کنجد سرشار از ویتامین، مس، روی، فسفر و منیزیم است که در تقویت قوای جنسی فوق العادست.

👈موجب کاهش سکته قلبی، سرطان، یبوست و تقویت استخوان می‌شود.

دانه کنجد منبع خوبی از چربی های سالم ، پروتئین ، ویتامین های گروه B ، مواد معدنی ، فیبر ، آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید گیاهی است.

به طور منظم خوردن بخش های قابل توجهی از این دانه ها – نه فقط یک بار پاشیدن آب برنج – ممکن است به کنترل قند خون ، مبارزه با درد ورم مفاصل و کاهش کلسترول کمک کند.


بیشتر بخوانید:

میوه ها و سبزیجاتی که حافظه شما را تقویت می کند

خواص بی نظیر زیره در درمان های گیاهی

فواید فوق العاده ی انبه برای بدن


 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *