به لیست مواد غذایی حاوی اسیدهای آمینه(آمینو اسید) نگاهی انداخته و آنها را وارد رژیم غذایی خود کرده تا از سلولهای ۱۰۰% مؤثر و کارا و عضلات قوی بهرهمند شوید.
اسیدهای آمینه غیر ضروری
• آلانین
• آسپاراژین
• اسید آسپارتیک
• سیستئین
• اسید گلوتامیک
• گلوتامین
• گلیسین
• پرولین
• سرین
• تیروزین
یک بدن سالم قادر به تولید این اسیدهای آمینه به مقدار کافی است. اما، افراد ضعیف و یا افراد مبتلا به برخی از بیماریها ممکن است متوجه تولید ناکافی برخی از این اسیدهای آمینه شوند. آنها ممکن است نیاز به مصرف مکمل داشته باشند. بنابراین، آرژنین، سیستئین، گلوتامین، پرولین، و تیروزین به عنوان اسیدهای آمینه ضروری مشروط شناخته میشوند.
اسیدهای آمینه ضروری
• آرژنین
• ایزولوسین
• هیستیدین
• لوسین
• متیونین
• لیزین
• فنیل آلانین
• تریپتوفان
• ترئونین
• والین
این درست نیست که تنها گوشت و ماهی میتوانند به مقدار کافی اسیدهای آمینه را تأمین سازند. مواد غذایی گیاهی نیز منابع خوبی از آنها به حساب میآیند. گوشت، تخم مرغ، مرغ، و فراوردههای لبنی به عنوان منابع کامل پروتئین به رسمیت شناخته شدهاند، به این دلیل که حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری میباشند.
🔰غذاهایی که بیشترین آمینو اسید را دارند
همانطور که می دانید؛ آمینو اسیدها برای سنتز پروتئین و عملکرد کلی بدن ضروری هستند. در نتیجه غذاهایی که دارای آمینو اسید فراوان هستند، همان غذاهایی هستند که منابعی غنی از پروتئین هستند.
بر اساس گزارش دپارتمان زیست شیمی دانشگاه آریزونا، این آمینو اسیدها باید از طریق تغذیهی شما بدست بیایند، در غیر اینصورت بدن شما شروع به تجزیهی پروتئینهای موجود همچون عضلات شما خواهد کرد! بر خلاف چربی، آمینو اسیدها نمیتوانند برای روز مبادا در بدن ذخیره شوند. پس خیلی مهم است که بصورت مداوم مصرف آمینو اسیدها را در برنامهی غذایی خود بگنجانید.
✅گوشت قرمز
گوشت قرمز یکی از منابع غذایی است که بالاترین میزان پروتئین را داراست. ۸۰ گرم گوشت قرمز حدودا دارای ۳۱ گرم پروتئین است. البته گوشتهایی که چربتر باشند پروتئین کمتری دارند.
✅مرغ و انواع ماهی
لزوما نباید برای دریافت پروتئین کافی و آمینو اسیدهای ضروری گوشت قرمز بخورید. ۸۰ گرم گوشت مرغ یا سینه بوقلمون حدودا دارای ۲۸ گرم پروتئین دارد. همهی ماهیها نیز منبعی غنی از انواع آمینو اسیدهای ضروری، همچون ایزولوسین، لیزین و متیونین هستند. بعلاوه، ماهیهای چرب مثل سالمون، ماهی تن، شاه ماهی و ساردین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که در جلوگیری از بیماریهای قلبی مؤثرند.
✅انواع آجیل
آجیل و حبوباتی همچون گردو، بادام، و بادام زمینی سرشار از آمینو اسید ضروری «ال-آرژنین» هستند. این آمینو اسید، برای بهبود عملکرد ایمنی بدن، کمک به سوخت و ساز و تودهی عضلانی، افزایش تولید کلاژن و رشد استخوانها مفید است. همچنین این آجیلها منبعی عالی برای «ایزولوسین» هستند، آمینو اسیدی ضروری که قند خون را ثابت نگاه داشته و انرژی تولید میکند.بادام و بادام زمینی هم دارای سطح بالایی از آمینو اسید «فنیل آلانین» هستند که باعث بهبود روحیه و خلق و خوی شما خواهد شد.
✅تخم مرغ و لبنیات
تخم مرغها حاوی مقادیر زیادی پروتئین و آمینو اسیدهایی همچون متیونین، ایزولوسین و لیزین، و در عین حال کالری کمی هستند. مطابق برخی از منابع، تخم مرغ همچنین منبع خوبی برای تریپتوفان هم هست، آمینو اسیدی که در تولید سروتونین، برای بهبود روحیه و خلق و خو نقش دارد. یک تخم مرغ حدودا ۶ گرم پروتئین دارد. در مورد لبنیات نیز، محصولات لبنی کم چرب بیشترین میزان پروتئین را به بدن میرسانند و در عین حال کالری کمتری نیز دارند.
✅پروتئین سویا
پروتئین سویا نیز حاوی مقادیر زیادی از آمینو اسیدهای ضروری مانند «ایزولوسین، لیزین، متیونین، تریپتوفان و والین» است. پروتئین سویا میتواند برای افراد گیاهخواری که در رژیم غذاییشان از برخی آمینو اسیدها محرومند، نقش مهمی بازی کند.
۴ مکمل کات: مکملهای موثر، دوز مصرفی!
پروتئین کازئین چیست و چه تفاوت با پروتئین وی دارد؟
بدن ما کربوهیدراتها و چربیهای اضافی را جهت استفاده در آینده ذخیره میسازد اما مقادیر اضافی اسیدهای آمینه را ذخیره نمیسازد. بنابراین، عرضهی منظم مواد غذایی سرشار از اسیدهای آمینه جهت حفظ سلامتی کاملاً ضروری است. اکنون که از خواص سلامتی بخش اسیدهای آمینه اطلاع یافتید، مقدار زیادی از مواد غذایی سرشار از اسید آمینه را وارد رژیم غذایی روزانه خود سازید.