تغذیه و سلامت

۸ روش طبیعی برای کاهش اسید اوریک

کاهش اسید اوریک

چگونه می توان سطح اسید اوریک را به طور طبیعی کاهش داد

نقرس نوعی آرتروز است که وقتی سطح اسید اوریک خون به طور غیر طبیعی زیاد شود ایجاد می شود. اسید اوریک در مفاصل ، اغلب در پا و انگشتان بزرگ ، کریستال ایجاد می کند که باعث تورم شدید و دردناک می شود.

برخی از افراد برای درمان نقرس به دارو نیاز دارند ، اما تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی نیز ممکن است کمک کند. کاهش اسید اوریک می تواند خطر ابتلا به نقرس را کاهش دهد و حتی ممکن است از بروز شراره های بعدی در افراد مبتلا به این بیماری جلوگیری کند.

با این حال ، خطر نقرس به عوامل مختلفی بستگی دارد ، نه فقط سبک زندگی ، بنابراین مهم است که با پزشک در مورد بهترین راهکارهای پیشگیری از نقرس صحبت کنید.

در این مقاله با هشت روش طبیعی برای کاهش سطح اسید اوریک آشنا شوید.

۱٫ غذاهای غنی از پورین را محدود کنید

پورین ترکیباتی است که به طور طبیعی در برخی از غذاها وجود دارد. با تجزیه پورین در بدن ، اسید اوریک تولید می شود. روند متابولیسم غذاهای غنی از پورین ممکن است منجر به نقرس شود و در نتیجه بدن بیش از حد اسید اوریک تولید کند.

برخی از غذاهای سرشار از پورین در غیر این صورت مفید هستند ، بنابراین هدف باید کاهش مصرف پورین باشد تا اجتناب از مصرف کامل آنها.

غذاهای با محتوای پورین بالا عبارتند از:

 ماهی قزل آلا ، ماهی تن ، گوساله ، ساردین ، ​​آنچوی ، صدف و شاه ماهی
الکل اضافی ، از جمله آبجو و مشروبات الکلی
غذاهای پرچرب ، مانند بیکن ، لبنیات و گوشت قرمز (از جمله گوشت گوساله)
گوشت اندام ، به عنوان مثال ، جگر و نان های شیرین
غذاها و نوشیدنی های شیرین

غذاهای با محتوای متوسط ​​پورین عبارتند از:

گوشت های خوراکی
بیشتر گوشت های دیگر ، از جمله ژامبون و گوشت گاو
مرغداری
صدف ، میگو ، خرچنگ و خرچنگ دریایی

۲٫ غذاهای کم پورین بیشتر مصرف کنید

با تغییر از غذاهای با محتوای پورین بالا به غذاهای با محتوای پورین پایین ، برخی از افراد ممکن است بتوانند به طور مداوم سطح اسید اوریک خود را کاهش دهند یا حداقل از افزایش بیشتر جلوگیری کنند. برخی از غذاها با محتوای پورین کم شامل:

محصولات لبنی کم چرب و فاقد چربی
کره بادام زمینی و بیشتر آجیل ها
بیشتر میوه ها و سبزیجات
قهوه
برنج ، نان و سیب زمینی غلات کامل

تغییرات غذایی به تنهایی از شر نقرس خلاص نمی شوند ، اما ممکن است به جلوگیری از شعله ور شدن کمک کنند. توجه به این نکته نیز مهم است که هرکسی مبتلا به نقرس می شود از رژیم غذایی با پورین بالا استفاده نمی کند.

عوامل دیگری مانند حساسیت ژنتیکی نیز در این امر نقش دارند. آفریقایی آمریکایی ها نسبت به سفیدپوستان در برابر نقرس آسیب پذیرتر هستند. زنان یائسه و افراد چاق نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

۳٫ از مصرف داروهایی که سطح اسید اوریک را افزایش می دهند خودداری کنید

برخی از داروها ممکن است سطح اسید اوریک را افزایش دهند. این داروها شامل موارد زیر است:

داروهای ادرار آور ، مانند فوروزماید (Lasix) و هیدروکلروتیازید
داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کنند ، به خصوص قبل یا بعد از پیوند عضو
آسپرین با دوز پایین

داروهایی که سطح اسید اوریک را افزایش می دهند ممکن است مزایای اساسی برای سلامتی داشته باشند ، بنابراین مردم باید قبل از تغییر هر دارویی با پزشک صحبت کنند.

 ۴- وزن بدن متعادل داشته باشید

رسیدن به وزن بدن سالم ممکن است به کاهش خطر شراره شدن نقرس کمک کند. چاقی ، خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد ، به خصوص در افراد در سنین پایین.

اضافه وزن همچنین خطر ابتلا به سندرم متابولیک را در فرد افزایش می دهد. این می تواند فشار خون و کلسترول را افزایش دهد در حالی که خطر بیماری های قلبی را افزایش می دهد. اگرچه این اثرات به خودی خود مضر هستند ، اما اضافه وزن نیز با افزایش خطر افزایش سطح اسید اوریک خون ارتباط دارد و خطر نقرس را افزایش می دهد.

کاهش سریع وزن ، به ویژه هنگامی که به دلیل ناشتایی اتفاق می افتد ، ممکن است سطح اسید اوریک را افزایش دهد. بنابراین ، افراد باید بر روی ایجاد تغییرات پایدار و طولانی مدت برای مدیریت وزن خود مانند فعالیت بیشتر ، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و انتخاب غذاهای غنی از مواد مغذی تمرکز کنند.

۵- از مصرف الکل و نوشیدنی های شیرین خودداری کنید

مصرف زیاد الکل و نوشیدنی های شیرین – مانند نوشابه های گازدار و آب میوه های شیرین – با افزایش خطر ابتلا به نقرس ارتباط دارد.

الکل و نوشیدنی های شیرین نیز کالری غیر ضروری به رژیم غذایی می افزایند ، که به طور بالقوه باعث افزایش وزن و مشکلات متابولیکی می شود.

۶٫ قهوه بنوشید

برخی تحقیقات نشان می دهد افرادی که قهوه می نوشند کمتر دچار نقرس می شوند. به عنوان مثال ، تجزیه و تحلیل داده های شرکت کنندگان زن در مطالعه بهداشت پرستاران در سال ۲۰۱۰ نشان داد که با افزایش مصرف قهوه ، خطر نقرس کاهش می یابد.

زنانی که روزانه ۱ تا ۳ فنجان قهوه مصرف می کردند ، در مقایسه با کسانی که قهوه ای نمی نوشیدند ، ۲۲٪ کاهش خطر نقرس داشتند. زنانی که بیش از ۴ فنجان قهوه در روز مصرف می کردند ، ۵۷ درصد در خطر ابتلا به این بیماری کاهش داشتند.

تعداد انگشت شماری از مطالعات همچنین ارتباط قهوه را با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی مرتبط دانسته اند. یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز در مصرف طولانی مدت قهوه در سال ۲۰۱۴ نشان داد افرادی که ۳-۵ فنجان قهوه در روز مصرف می کنند کمترین خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را دارند.

از آنجا که افراد مبتلا به نقرس در معرض خطر بیشتری از بیماری های قلبی عروقی هستند ، نوشیدن قهوه ممکن است به بهبود سلامت کلی آنها کمک کند.

با این وجود قهوه خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه و احتمال شکستگی استخوان در زنان را افزایش می دهد ، بنابراین بحث در مورد خطرات و فواید آن با پزشک مهم است.

۷٫ مکمل ویتامین C را امتحان کنید

مصرف مکمل ویتامین C ممکن است خطر نقرس را کاهش دهد. متاآنالیز ۱۳ آزمایش کنترل شده تصادفی در سال ۲۰۱۱ نشان داد که ویتامین C میزان اسید اوریک را به میزان قابل توجهی در خون کاهش می دهد.

کاهش سطح اسید اوریک می تواند خطر حملات نقرس را کاهش دهد. تحقیقات به طور قطعی ثابت نکرده است که ویتامین C نقرس را درمان یا از آن جلوگیری می کند – فقط به این دلیل که سطح اسید اوریک را کاهش می دهد.

۸٫گیلاس بخورید

تحقیقات اولیه نشان می دهد که گیلاس ممکن است خطر حملات نقرس را کاهش دهد ، به ویژه در افرادی که سابقه قبلی بیماری دارند.

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۲ روی ۶۳۳ فرد مبتلا به نقرس انجام شد نشان داد که خوردن گیلاس به مدت ۲ روز خطر حمله نقرس را در مقایسه با عدم مصرف گیلاس ۳۵٪ کاهش می دهد.

این اثر حتی وقتی محققان عوامل خطرزا مانند سن ، جنس ، مصرف الکل و استفاده از داروهای ادرار آور یا داروهای ضد نقرس را کنترل می کنند ، ادامه داشت.

در میان افرادی که از آلوپورینول ، داروی ضد نقرس نیز استفاده می کردند ، ترکیب دارو و گیلاس خطر حمله مجدد را تا ۷۵٪ کاهش می دهد.

خلاصه

نقرس یک بیماری پزشکی دردناک است که اغلب در کنار سایر بیماری های جدی رخ می دهد. در حالی که یک سبک زندگی سالم ممکن است خطر بروز شراره های بعدی را کاهش دهد ، اما ممکن است برای درمان بیماری کافی نباشد.

برخی از افراد با رژیم های متعادل هنوز نقرس دارند و در همه افرادی که رژیم های پر پورین دارند علائم نقرس بروز نمی کند.

دارو می تواند به کاهش درد کمک کند و ممکن است از بروز شراره های نقرس در آینده جلوگیری کند. افراد می توانند با پزشک در مورد علائم خود صحبت کنند و از آنها بخواهند در مورد اینکه کدام یک از تغییر سبک زندگی می تواند مفید باشد توصیه می کنند.


مطالب مفید برای شما:

نقرس ،چه بخوریم و چه نخوریم؟(درمان سریع خانگی)
علائم نقرس چیست و چگونه درمان می شود؟
آرتروز در انگشتان پا ، علت و درمان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *