تغذیه و سلامت

مزایا و معایب مصرف گوشت مرغ + روش های سالم پخت

مزایا مرغ

مزایا و معایب مصرف گوشت مرغ + روش های سالم پخت

 

مزایا و معایب مصرف مرغ :مرغ یکی از محبوب ترین انواع گوشت است.به طور گسترده در دسترس است و تهیه آن آسان. هنوز هم ، گرچه مرغ یک ماده اصلی غذایی است ، اما ممکن است در مورد سالم بودن و مواد مغذی آن اطمینان نداشته باشید.

در این مقاله چند مزایا و معایب مرغ بررسی می شود تا مشخص شود آیا برای شما مفید است.

 

مواد مغذی تشکیل دهنده مرغ

مرغ سرشار از انواع مواد مغذی مهم از جمله پروتئین ، نیاسین ، سلنیوم و فسفر است.

یک وعده ۳ اونسی (۸۵ گرم) سینه مرغ حاوی:

مواد مغذی مرغ

کالری: ۱۲۲

پروتئین: ۲۴ گرم

چربی: ۳ گرم

کربوهیدرات: ۰ گرم

نیاسین: ۵۱٪ ارزش روزانه (DV)

سلنیوم: ۳۶٪ DV

فسفر: ۱۷٪ از DV

ویتامین B6: 16٪ از DV

ویتامین B12: 10٪ DV

ریبوفلاوین: ۹٪ DV

روی: ۷٪ DV

تیامین: ۶٪ DV

پتاسیم: ۵٪ DV

مس: ۴٪ DV

پروتئین به ویژه برای ساخت و ترمیم بافت ها و حفظ توده عضلانی ضروری است .

در همین حال ، سلنیوم یک ماده معدنی کمیاب است که برای عملکرد ایمنی مناسب ، سلامت تیروئید و باروری لازم است .

مرغ همچنین سرشار از ویتامین های گروه B مانند نیاسین و ویتامین های B6 و B12 است که در تولید انرژی ، سنتز DNA و سلامت مغز نقش اصلی دارند .

    خلاصه
    مرغ منبع بزرگی از بسیاری از مواد مغذی اصلی از جمله پروتئین ، نیاسین ، سلنیوم و فسفر است.

 

فواید و مزایا مصرف مرغ

مرغ غنی از مجموعه ای از مواد مغذی مهم است و می تواند یک افزودنی عالی برای یک رژیم غذایی سالم و کاملاً مناسب باشد.

با توجه به اینکه مرغ کالری کمی دارد اما پروتئین زیادی دارد، اگر هدف شما کاهش وزن باشد، میتواند مفید واقع شود.

مطالعات نشان می دهد که افزایش مصرف پروتئین ممکن است احساس سیری را افزایش دهد ، کاهش وزن را افزایش دهد و به حفظ توده لاغری بدن کمک کند.

هنگامی که مصرف پروتئین با تمرین مقاومتی همراه باشد ، همچنین می تواند به رشد عضلات کمک کند .

علاوه بر این ، پروتئین در متابولیسم کلسیم نقش دارد و برای بهینه سازی سلامت استخوان مهم است .

خلاصه
    مرغ بسیار مغذی و منبع خوبی از پروتئین است. افزودن مرغ به رژیم غذایی ممکن است به کاهش وزن ، رشد عضلات و سلامت استخوان کمک کند.

 

نکات منفی مرغ

همه انواع مرغ مفید نیستند.

به عنوان مثال ، انواع سرخ شده مرغ مانند ناگت مرغ معمولاً سرشار از چربی های ناسالم ، کربوهیدرات و کالری هستند .

برخی از انواع مرغ نیز به شدت فرآوری می شوند .

تحقیقات نشان می دهد که مصرف گوشت فرآوری شده میتواند با خطر بیشتر بیماری های قلبی ، دیابت نوع ۲ و انواع خاصی از سرطان همراه باشد.

گوشت های فرآوری شده ممکن است حاوی مقادیر زیادی سدیم و مواد نگهدارنده باشند .

نشان داده شده است که کاهش مصرف سدیم به کاهش سطح فشار خون کمک می کند ، به ویژه در افرادی که فشار خون بالا دارند .

علاوه بر این ، برخی از مواد نگهدارنده در گوشت های فرآوری شده ، مانند نیتریت ها ، می توانند به تشکیل ترکیبات سرطان زا کمک کنند .

    خلاصه
    برخی از انواع مرغ ها، مثل مرغ سرخ شده از نظر چربی های ناسالم ، کربوهیدرات و کالری بالاتر از انواع دیگر است. انواع خاصی از مرغ نیز به شدت فرآوری می شود و مصرف گوشت فرآوری شده با اثرات منفی بر سلامتی همراه است.

 

روش های آماده سازی و پخت سالم مرغ

برخی از روش های معمول تهیه مرغ از سایر روش ها سالم ترند.

در اینجا چند مورد از بهترین گزینه ها آورده شده است:

  •     مرغ کبابی. مرغ کبابی می تواند روشی سریع و سالم برای تقویت پروتئین دریافتی شما باشد. در نظر داشته باشید مقداری از سبزیجات را نیز روی اجاق قرار دهید تا به این ترتیب وعده غذایی شما کامل شود.
  •     مرغ پخته شده. پخت مرغ یک انتخاب مهم شام  است ، به خصوص اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید. مرغ پخته شده علاوه بر چربی و کالری کم، سرشار از مواد مغذی مهم است.
  •     مرغ سرخ شده. مرغ را با کمی روغن و سبزیجات مورد علاقه خود برای یک وعده غذایی حاوی مقدار زیادی  پروتئین، تفت دهید.
    خلاصه
    کباب کردن ، پختن و تفت دادن مرغ چند روش سالم برای لذت بردن از مرغ است.

مواد مغذی مرغ

 

آماده سازی و پخت ناسالم مرغ

اگرچه مرغ مطمئناً می تواند در یک رژیم غذایی سالم قرار بگیرد ، اما در بعضی از انواع آن کالری اضافی ، چربی یا سدیم باعث ناسالم شدن آن میشود.

در اینجا چند نوع مرغ وجود دارد که باید آنها را محدود یا اجتناب کنید:

  •     مرغ سرخ شده معمولاً کالری ، کربوهیدرات و چربی های ناسالم زیادی دارد.
  •     مرغ بریان. مرغ  بریان خریداری شده از فروشگاه نمک و چاشنی بسیار زیادی دارد که می تواند میزان سدیم موجود در محصول نهایی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد .
    خلاصه
    مرغ سوخاری و مرغ بریانی و چند نوع مرغ است که باید مصرف آنها را محدود کنید یا از رژیم غذایی سالم اجتناب کنید.

 

نکات مصرف مرغ

مرغ می تواند یک افزودنی عالی برای یک رژیم غذایی متعادل باشد.

حتماً روش های پخت و پز سالم مانند پخت ، کباب کردن ، تفت دادن ، سرخ کردن یا بخارپز کردن را نیز تا حد امکان انتخاب کنید.

در آخر ، به یاد داشته باشید که مرغ باید در کنار انواع دیگر پروتئین ها مانند ماهی ، گوشت ، مرغ و حبوبات مورد استفاده قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت می کنید.

    خلاصه
    در هر وعده ۳–۴ اونس (۸۵–۱۱۳ گرم) مرغ  استفاده کنید و روش های پخت و پز سالم مانند پخت ، کباب کردن ، تفت دادن ، سرخ کردن یا بخارپز را در هر زمان ممکن انتخاب کنید.

 

مطلب آخر مزایا و معایب مصرف مرغ

مرغ غنی از انواع مواد مغذی مهم است که می تواند برای سلامتی شما مفید باشد.

با این حال ، انتخاب انواع مرغ سالم و انتخاب روش های پخت و پز مانند پخت ، کباب کردن ، بخارپز کردن یا سرخ کردن به جای سرخ کردن ، مهم است.

در آخر ، حتماً از مرغ به عنوان بخشی از یک رژیم متعادل در کنار انواع دیگر غذاهای غنی از پروتئین ، لذت ببرید.

healthline

همچنین بخوانید:


تغذیه بعد تمرین: بعد تمرین چی بخورم خوبه؟

بهترین ویتامین ها برای افزایش قدرت، رشد عضلات و ریکاوری

۸ نکته موثر برای رهایی از چاقی صورت

تئوری غلط چپ مغز یا راست مغز بودن

اسیدوز لاکتیک چیست؟ علائم +راه های درمان


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *