تغذیه و سلامت

چرا مصرف شکر خطرناک است؟

شکر

شکر یک ماده ی اعتیاد آور است و برای سلامتی بدن خیلی مضر است زیرا، یک ماده سمی برای بدن محسوب می شود.که در طولانی مدت، عوارض خود را نشان می دهد. در زیر به بیان مضرات شکر می پردازیم.

Sugar

قند کربوهیدراتی است که به طور طبیعی در انواع مواد غذایی مانند شیر، میوه ها و عسل موجود است. مقدار مشخصی از قند در رژیم غذایی به عنوان انرژی برای تامین سوخت و ساز عضلات و خوب کار کردن مغز ضروری است.

مشکل این است که شکر اضافه شده در غذاهای فرآوری شده خطری برای سلامتی شما است. مصرف زیاد قند و شکر باعث افزایش شدید در میزان قند خون می شود، که این بالا رفتن قند خون سبب کاهش انرژی و خستگی می شود و انسان بد خو هم می شود و اینچنین اشخاصی ولع قند خوردن دارند و افزایش چشمگیر خوردن قند منجر به مشکلات افزایش وزن ، از جمله دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی، و بیماری آلزایمر می شود به گفته کارشناسان، شکر، چربی نیست، ولی علت اصلی اپیدمی چاقی است.

نابودگری به نام شکر ! ⛔️

  • چاقی شکمی
  • افزایش فشار خون
  • افزایش چربی خون
  • مقاومت به انسولین
  • افزایش کلسترول بد
  • کاهش کلسترول مفید
  • سركوب سیستم ایمنی بدن.
  • بر هم زدن تعادل املاح در بدن.
  • كاهش تمركز، بد خلقی و افزایش اضطراب.
  • كاهش انعطاف پذیری و عملكرد بافتها.
  • افزایش سطح تری گلیسریدهای خون.
  • سبب فقر مس و كروم میشود.
  • تداخل در جذب كلسیم، منیزیم و پروتئینها.
  • پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه ای.
  • افزایش چاقی، كلسترول خون و فشار سیستولیك قلب.
  • كاهش ویتامین E در خون.
  • كاهش هورمون رشد.
  • كاهش توانایی عملكرد آنزیمها.
  • كاهش ظرفیت یاد گیری – كاهش عملكرد حافظه.
  • بر هم زدن تعادل هورمونها.
  • نقش در ابتلا به بیماری دیابت.
  • سرگیجه و خواب آلودگی.
  • شكر یك ماده اعتیاد آور است.
  • میتواند موجب یبوست و یا واریس گردد.
  • میتواند منجر به سرطان پروستات، پستان، تخمدانها و روده گردد.
  • افزایش بیماریهای قلبی – عروقی
  • سردرد و میگرن.
  • افزایش هورمون استروژن در مردها.
  • میتواند ایجاد سنگ صفرا و سنگ كلیه كند.
  • میتواند آسم و یا آلرژی ایجاد كند.
  • می تواند به ساختار DNA آسیب وارد سازد.
  • ایجاد افسردگی در بلند مدت
  • می تواند مانند الكل ایجاد مسمومیت كند.
  • باعث افزایش سطح دوپامین، سروتونین و نوراپی نفرین در خون میگردد.

 

شکر، این ماده‌ی کریستالی سرشناس، از گلوکز، فروکتوز و گالاکتوز تشکیل شده است که در ابتدای کشف آن در جنوب آسیا و آمریکا چون به‌صورت شربت از نیشکر عصاره‌گیری می‌شد چندان قابل حمل‌و‌نقل گسترده نبود.تا اینکه هندی‌ها توانستند آن را به‌‌صورت دانه‌های کریستالی دربیاورند و به شهرت جهانی برسانند.

در حال حاضر شکر بدترین ماده‌ای است که در رژیم غذایی مدرن وجود دارد. این ماده تأثیرات مخربی روی سوخت‌وساز بدن دارد و باعث بروز بیماری‌های مختلف می‌شود.


بیشتر بخوانید:

انواع رژیم غذایی

همه چیز در مورد تنظیم برنامه تغذیه بدنسازی (رژیم غذایی)

رژیم های کم کربوهیدرات خوب یا بد!

حذف کافئین را یاد بگیرید!


author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *