تغذیه و سلامت

جلوگیری از مسمومیت غذایی در سفر

Prevent food poisoning while traveling

مسمومیت غذایی در سفر


بیماری در سفر و به ویژه مسمومیت غذایی، از آن اتفاق هایی است که کل برنامه ریزی های شما را در بازدید از جاهای دیدنی تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از ناخوشایندترین اتفاق هایی که لحظات را به کام ما و همراهانمان تلخ می کند، مسمومیت غذایی در سفر است که به راحتی با تغذیه سالم قابل پیشگیری است.
اما با رعایت نکات بهداشتی و دقت در انتخاب ها، می توانیم تجربه سفر را برای خودمان و همسفرهایمان شیرین تر کنیم. توجه به مسایل بهداشتی، کار سختی نیست فقط کافیست از برخی موارد آگاهی داشته باشیم. می توان با رعایت چند نکته کوچک، از دردسر های بزرگ جلوگیری کرد.

اقدامات لازم برای پیشگیری از مسمومیت


تغذیه سالم در سفر

عوامل مختلفی می‌توانند موجب بروز مسومیت غذایی در سفر شوند. برخی از مواد غذایی زودتر فاسد می شوند و برخی دیگر ارزش غذایی کافی ندارند و یا این که مضر هستند. غذاهای گوشتی، غذاهای دارای سس یا خامه، لبنیات غیرپاستوریزه، مواد فراوری شده مثل سوسیس و کالباس و آبی که از سلامت آن مطمئن نیستید، توصیه نمی شوند. همچنین بهتر از پوست میوه‌ ها را جدا کنید و سبزیجات را به صورت پخته مصرف کنید. به علاوه بهتر است از غذا های مانده و نیم ‌پز اجتناب کنید.

اگر می خواهید غذا در سرو شود، دقت داشته باشید که غذا کمتر از دو ساعت در دمای اتاق نگه داشته شود. علاوه بر این در طبیعت ‌گردی ها هم از خوردن سبزی ها و میوه‌های خودرو و قارچ خودداری کنید. لازم است بدانید که ممکن است تاثیر مسمومیت غذایی، پس از ۱ یا ۲ روز مشخص شود.


در چه مواردی باید احتیاط کرد


استفاده از آب اشامیدنی

Use of drinking water

با این که آب‌ دریاچه ها، آبشارها و رودخانه ‌ها، به ویژه در فصل گرما خنک و وسوسه انگیز است، اما خوردن آن را به هیچ وجه توصیه نمی کنیم و پیشنهاد ما این است که آب کافی همراه خود داشته باشید. البته به خاطر داشته باشید که بطری آب معدنی یک ‌بار مصرف است و استفاده چند باره از آن هم می‌تواند دلیل دیگر بروز مسمومیت در سفرباشد. به منظور حفظ محیط زیست و همچنین سلامتی خودتان، پیشنهاد می شود همراه خود قمقمه با آب کافی داشته باشید.


استفاده از اغذیه خیابانی

تست کردن طعم های جدید هم بخش هیجان انگیزی از سفر است. گاهی پیش می آید که طی گشت و گذارمان، بوی غذاهای خوشمزه ای را استشمام می کنیم که به خصوص وقتی گرسنه هستیم، ناخوداگاه ما را به سمت خود جذب می کنند. اما بسیار احتمال دارد که این غذا ها بهداشتی نباشند و موجب مسمومیت شوند.Use of street food

تا جایی که امکان دارد از دست ‌فروش ‌ها خوراکی نخرید. پیشنهاد می شود از مردم محلی ‌سراغ رستوران‌ های خوب را بگیرید و غذاهای محلی را در رستوران ‌های مطمئن و معتبر تست کنید. برخی اپلیکیشن ها و سایت ها هم هستند که می توانند در این زمینه راهنمای خوبی باشند.


کنسرو ها

یکی از انواع مسمومیت غذایی، مسمومیت بوتولیسم است. این مسمومیت با مصرف غذاهای کنسروی یا کشک غیر پاستوریزه اتفاق می‌افتد. این ناراحتی نشانه‌های گوناگونی دارد از جمله دوبینی و تاری دید، اختلال حرکتی، لکنت و اختلال در تکلم، دشواری بلع و خشکی و درد گلو. حتی گاهی هم در صورتی که به این مشکلات رسیدگی نشود، احتمال مرگ هم وجود دارد.Canned food

اما به منظور پیشگیری از این مشکلات، تنها کافی ا‌ست کنسروها ۲۰ دقیقه جوشانده شوند.  البته دقت داشته باشید که کنسرو ها نباید بوی بد، برآمدگی و یا نشتی داشته باشند. در صورتی که هر یک از این موارد را مشاهده کردید حتما از خوردن آن کنسرو منصرف شوید.


در سفر چه غذا هایی مناسب هستند


برخی خوراکی ها در هر شرایطی می توانند گزینه خوبی برای تغذیه در سفر باشند. لقمه نان و پنیر، خشکبار و آجیل، میوه ها، و انواع کوکو، غذاهای مناسبی برای سفر هستند. همچنین همراه داشتن لیمو ترش هم می تواند ایده بسیار خوبی باشد.


مسمومیت غذایی چه نشانه هایی دارد

آشنایی با علایم مسمومیت غذایی می تواند در جلوگیری از وخیم شدن اوضاع موثر باشد. این علایم شامل درد شکمی و دلپیچه، گرفتگی عضلات شکم، سر درد و سرگیجه، اسهال، تهوع و استفراغ و تب است که ممکن همه یا تنها یکی از این علایم بروز کنند.


درمان مسمویت غذایی در سفر

در مسمومیت‌های شدید که دچار اسهال و استفراغ می شوید، به دلیل این که بدن شما آب زیادی از دست می دهد نیاز است که سریعا به پزشک مراجعه کنید. استفراغ مکرر یا دیدن خون در ادرار می تواند بسیار خطرناک باشد.Treat food poisoning while traveling

اسهال و استفراغ به شدت موجب کم آبی بدن می شود بنابراین لازم است به تدریج و آرام آرام مقدار زیادی آب بنوشید. نوشیدنی‌ هایی مانند آب سیب و دوغ برای مسمومیت بسیار مفید هستند. سوپ رقیق می تواند معده را آرام ‌کند. سیر، لیموترش و دمنوش‌ زنجبیل و بابونه هم می تواند در صورت بروز مسمومیت، به بهبود حال شما کمک کنند.

به خاطر داشته باشید که بهتر است تا یکی دو روز پس از مسمومیت، غذای سبک مانند غلات پخته، موز، برنج، فرنی، پوره سیب‌زمینی، آبمیوه، آبگوشت و بیسکویت‌ شور بخورید.

در پایان در نظر داشته باشید که عادت های غذایی هر نفر می تواند با دیگران متفاوت باشد و ممکن است لازم باشد هر فرد پرهیز ها و مراقبت های غذایی خاصی را رعایت کند. قطعا خودتان از قلق بدنتان بیشتر اطلاع دارید.


بیشتر بدانیم:

برنامه غذایی سالم

بهداشت و ایمنی مواد غذایی

دل در یا معده درد

author-avatar

درباره sina

دانشجوی رشته ی تربیت بدنی(دانشگاه شهید منتظری مشهد)-ناجی درجه2 کشوری-عضو تیم نجات غریق خراسان رضوی(بخش دوی ساحلی)قهرمان دوومیدانی(100mو200m)-قهرمان دوی ساحلی (لیگ بزرگ سالان)-فعالیت در حوزه بدنسازی-شنا-امادگی جسمانی-آسیب شناسی ورزشی-روانشناسی ورزشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *