علم و بدن

برنامه غذایی گروه خونی O

برنامه غذایی گروه خونی O

برنامه غذایی گروه خونی O

شکوفایی گروه خون O در تمرینات بدنی و پروتئین حیوانی است.

با این حال امروزه، پیشنهادات برنامه غذایی گروه خونی O عموماً مصرف مقدار زیاد پروتئین حیوانی را ترغیب نمی کنند، زیرا ثابت شده که اشباع چربی در بدن عامل خطرناکی برای ابتلا به امراض قلبی و سرطان است.

البته در حال حاضر بدن اکثر مصرف کنندگان گوشت، مملو از چربی و دارای آثار فاسد کننده ناشی از استفاده بیش از اندازه هورمونها و آنتی بیوتیکهاست.خوشبختانه گوشتهایی با منبع سالم و سازمان یافته نیز وجود دارند و موفقیت دارندگان گروه خون O منوط به استفاده از انواع گوشتهای سالم قرمز و سفید است.

افراد دارای این گروه خون برعکس سایر گروهها قادر به استفاده مثبت از لبنیات و غلات نیستند، زیرا سیستم گوارشی آنان هنوز با این گونه اقلام غذایی سازگاری کامل ندارد. علاوه بر این، شما مجبور نیستید یک کاسه بلغور و یا یک لیوان شیر را حتماً میل نمایید. چنین خوراکیهایی، سالها بعد وارد زنجیره غذایی برای مصرف و بقای انسان شدند.

شما در ابتدا با حفظ رژیم غذایی گروه خون خود و پرهیز از مصرف انواع غلات، حبوبات و نان، وزن خویش را کم خواهید کرد.

عامل مشخص در افزایش وزن افراد

عامل یک

عامل مشخص در افزایش وزن افراد دارای گروه خون O گلوتن موجود در گندم و تمامی محصولات آن است. خوردن گلوتن همانند مصرف سوخت نامناسب ماشین است و به جای اینکه باعث حرکت موتور شود، کار آن را متوقف خواهد کرد.

به علاوه غلات و حبوبات در نسل های آفریقایی این گروه ممنوع است و به نسل آسیایی آن به مقدار کم توصیه می شود.

عامل دو

دیگر عوامل مؤثر در سنگین شدن وزن افراد این گروه خونی، مصرف انواع حبوبات به خصوص عدس و دانه های لوبیا است که حاوی لکتین ویژه ای هستند که در بافتهای ماهیچه ای ذخیره شده، آنها را بیشتر قلیایی می کنند و حرکت فیزیکی آنان را کمتر می نمایند.

بافتهای ماهیچه های دارندگان گروه خون O در شرایط خفیفِ متابولیکیِ اسیدی، باعث لاغری آنان می شود و در این مرحله مصرف کالری سریعتر است.

عامل سوم

عامل سوم در افزایش وزن افراد این گروه خونی، وابسته به تنظیم غده تیروئید است.

 

ترشح هورمونهای تیروئید این افراد کمتر است.

نشانه های کم کاری تیروئید به صورت افزایش وزن، حفظ مایعات و ضعف ماهیچه ها ظاهر می شود. بنابراین به منظور کنترل وزن و کسب مطلوب ترین نتیجه، حفظ تعادل در وعده های غذایی و انتخاب گوشت های کم حجم تر لازم است.

هر زمان که می خواهید می توانید گوشت گوساله، گوسفند، بوقلمون، جوجه و انواع ماهیها را میل کنید و هر اندازه که محیط کاری شما پرتنش باشد می توانید مقدار مصرفتان را بالاتر ببرید، اما مراقب اندازه پروتئین نیز باشید. نیاکان شما به اندازه ۴۵۰ گرم استیک در هفته نمی خوردند، چون در آن زمان گوشت بسیار با ارزش و کمیاب بود.

سعی کنید بیش از ۱۷۰ گرم گوشت برای هر نفر در یک هفته مصرف نکنید. همچنین مصرف زیاد میوه و سبزی در افراد این گروه می تواند مخاطره آمیز باشد و باعث التهابات جدار معده و زخم معده شود چون در حالت عادی اسید معده این گروه بالاست و باید از میوه ها کم استفاده کرد.

لبنبات محدود

در برنامه غذایی گروه خونی O  مصرف لبنیات را محدود نمایند، چون سیستم بدن آنان برای سوخت و ساز این مواد مناسب نیست و هیچ گونه خوراکی سودمندی در این گروه غذایی برای ایشان وجود ندارد. اگر شما دارای گروه خون O هستید، باید مصرف تخم مرغ را نیز از غذاهای روزانه خود حذف کنید.

این افراد به جای مصرف شیر و پنیر می توانند شیر و پنیر سویا را جایگزین نمایند. حساسیتهای غذایی به معنای مشکلات گوارشی و هضم نیست بلکه واکنشهای سیستم ایمنی بدن به برخی خوراکیها است که انواع آلرژیها را به وجود می آورد. سیستم ایمنی با تولید پادتن به مقابله با غذای ناخوشایند که در بدن شما اختلال ایجاد کرده است، می پردازد.

مصرف آجیل

این گروه می توانند از آجیل استفاده کنند ولی به شرطی که آنها را کاملاً بجوند تا برای هضم آسانتر شوند مخصوصاً در کسانی که از ناراحتیهای روده ای رنج می برند. می توانید از گردو، بادام درختی و فندق استفاده کنید و از پسته، بادام زمینی و هندی خودداری کنید.

اگر می خواهید از رشته ها و انواع ماکارونی که با سبوس گندم تهیه می شوند استفاده کنید، باید کاملاً احتیاط کنید. این نوع مواد اصلاً با این نوع گروه خونی سازگاری ندارند. این غذاها را حذف کنید و از خوراکیهای پرسودتری همچون غذاهای دریایی و گوشت حیوانات مصرف نمایید.

سبزیجات

برخی از سبزیجات مانند کلم بروکسل و گل کلم برای این گروه خونی مناسب نیست چون در ترشحات غده تیروئید اختلال ایجاد می کنند اما از سبزیجات برگ دار، کلم پیچ، کلم برگ و کاهو می توانند استفاده کنند. اسفناج به دلیل غنی بودن از ویتامین K برای گروه خون O بسیار مناسب است.

از آنجایی که خون این گروه در خطر لخته شدن است، ویتامین K به رقیق شدن آن کمک می کند. از زیتون بپرهیزید چون توانایی هضم آن را ندارید. سیب زمینی و بادمجان نیز به دلیل دارا بودن لکتین موجود در الیاف خود می توانند التهاب روده ای در دارندگان این گروه خونی ایجاد کنند.

از خوردن ذرت پرهیز نمایند.

تمامی افراد گروه خون O چه آفریقایی یا آسیایی تبار، از خوردن ذرت پرهیز نمایند، زیرا لکتین ذرت در تولید انسولین تأثیر می گذارد و غالباً موجب بیماری قند و یا چاقی می شود؛ اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، حتماً ذرت را حذف کنید. با اینکه گوجه دارای مقادیر بالایی لکتین است ولی این افراد می توانند به راحتی از آن بهره ببرند.

جایگزین نان، انواع رشته، ماکارونی و کیک در رژیم غذایی گروه خون O

تعدادی از انواع میوه می توانند جایگزین نان، انواع رشته، ماکارونی و کیک در رژیم غذایی گروه خون O شوند. اگر شما به جای یک تکه نان یک عدد میوه میل نمایید، سیستم گوارشی شما واکنش بهتری نشان خواهد داد، ضمن اینکه به تناسب اندام خویش نیز کمک کرده اید.

میوه ها

انواع میوه هایی با اثر قلیایی بیشتر مثل انواع آلو، گوجه، گیلاس، آلبالو و انجیر برای گروه خون شما بسیار سودمندندزیرا اصولاً میوه هایی که دارای پوست قرمز تیره و یا آبی و بنفش باشند، دارای خاصیت ایجاد واکنش قلیایی بیشتری نسبت به واکنش اسیدی در معده هستند.

سیستم گوارشی دارندگان گروه خون O اسید بالایی دارد و بدین سبب باید پایین نگه داشته شود تا احتمال زخم و ناراحتی های دیواره معده کاهش یابد. به عنوان مثال انواع هندوانه، خربزه، طالبی و گرمک هم قلیایی هستند، اما در عین حال حاوی مقادیر بالایی از نوعی قارچ به نام کَفَک نیز هستند که گروه خون O نسبت به آن حساسیت دارند.

از آن جهت که پرتقال، نارنگی و توت فرنگی اسید زیادی دارند، جزو اقلام قابل پرهیز هستند اما گریپ فروت با وجود اینکه اسید بالایی دارد، می توان به طور متعادل از آن استفاده کرد، زیرا پس از هضم حالت قلیایی از خود بروز می دهد. افراد دارای این گروه خونی، حساسیت فوق العاده ای نسبت به نارگیل و انواع فرآورده های آن دارند.

دقت کنید که هنگام خرید انواع محصولات تهیه شده از نارگیل از روغن آن اجتناب کنید، زیرا سرشار از چربی است و کمترین فایده تغذیه ای را برای این گروه خونی دارد.

عصاره سبزیجات بر عصاره انواع میوه برتری دارد. از آب میوه هایی که دارای شیرینی زیادی هستند، همچون آب سیب و یا کمپوت آن پرهیز نمایید. آب آناناس در جلوگیری از جمع شدن آب و ورم در بدن این افراد مؤثر است و باعث لاغری این گروه خون می شود.

جعفری برای تسکین عمل هضم بسیار مطلوب است. فراموش نکنید که فلفل و سرکه از عوامل التهاب زا و ناراحت کنندۀ معده افراد دارای گروه خون O هستند.

 

از خوردن سس گوجه اجتناب نمایید.

اگرچه افراد گروه خون O می توانند گاه به گاه گوجه فرنگی مصرف نمایند، اما از خوردن سس گوجه اجتناب نمایید زیرا حاوی سرکه است. کلیه ترشیها و یا شورها برای افراد گروه خون O غیرقابل هضم است، چون به طور جدی جداره معده آنان را ناراحت می کند. بنابراین پیشنهاد می کنم از این قبیل چاشنیها صرف نظر کنید و به جای آن از انواع سالمتری مانند روغن زیتون و آب لیمو استفاده نمایید.

نوشیدن نوشابه های گازدار

نوشیدن نوشابه های گازدار، سودا، چای و قهوه برای این گروه کاملاً محدود است، زیرا از اسید بالایی در معده برخوردارند و نیازی به مقدار بیشتر آن ندارند. با بیشتر شدن اسید معده در این افراد خطر زخم معده بالاتر می رود.


بیشتر بخوانید:

برنامه غذایی گروه خونی B

برنامه غذایی گروه خون AB

تغذیه و تامین انرژی ورزشکاران حرفه ای


در برنامه غذایی گروه خونی O از مواد شیرین، شکلات، عسل، شربت ذرت و یا هر نوع عصاره شیرینی که از ذرت تهیه شده باشد، جداً پرهیز کنید. اگر هنگام صرف غذا دوست دارید از خردل، مایونز و یا سس سالاد مصرف کنید، جانب تعادل را نگاه دارید و سعی کنید حتماً از انواع کم چربی و کم شکر آنها استفاده نمایید.

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *