علم و بدن

برنامه غذایی گروه خونی B

برنامه غذایی گروه خونی B

به نظر می رسد در بسیاری جهات گروه خونی O و A کاملاً متضاد هستند. گروه خون B را می توان تک ویژه و کاملاً منحصر به فرد توصیف کرد که در ادامه برنامه غذایی گروه خونی B را شرح می دهیم. در بسیاری از جنبه ها گروه خون B و O به یکدیگر مربوط به نظر می رسند، اما این گروه خونی ناگهان ترکیبی کاملاً ناآشنا و منحصر به خود می گیرد.

دارندگان هشیار و نیرومند گروه خون B معمولاً قادر هستند در برابر اکثر بیماریهای جدی و رایج زندگی امروزی، مانند بیماریهای قلبی و انواع سرطان مقاومت نمایند. با این حال، چون گروه خون B به نوعی غیرمعمول است، به نظر می رسد سیستم بدنی آنان بیشتر مستعد پذیرش بیماریهای کم نظیر و عجیب مانند تصلب متعدد MS و ضعف مزمن باشد.

 

رژیم غذایی گروه خون B متعادل و کامل و شامل انواع متنوع خوراکیهاست.

برای گروه خون B بزرگترین عامل اضافه وزن ذرت، گندم سیاه، انواع عدس، بادام زمینی و دانه کنجد است. هر کدام از این خوراکیها لکتین جداگانه ای دارند اما همگی آنها بر کارایی روند سوخت و ساز بدن اثر می گذارند و باعث ضعف، تجمع مایعات در بدن و کمبود قند خون می شوند. خوراکیهای خاصی موجب بیماری تباه کننده دستگاه عصبی به علت نامعلوم افت قند خون می شوند. این فرایند خصوصاً در گروه خون B بیشتر است.

هنگامی که شما این گونه خوراکیها را بشناسید و شروع به خوردن غذاهای مناسب با گروه خونتان نمایید، سطح قند خون بعد از مصرف غذا طبیعی و عادی باقی می ماند. مشکل ناخنک زدن به این معنا است که در طول روز دائماً در حال تناول تنقلات باشید که اگر چنین باشد علائم واقعی گرسنگی درست دریافت نمی شوند.

شما حتی ممکن است دچار این تصور شوید که همیشه گرسنه هستید که چنین برداشتی مسلماً باعث لاغری تان نخواهد شد. افراد دارای گروه خون B همانند گروه خون O عکس العمل یکسانی در مقابل گلوتن موجود در گندم و کلیه فرآورده های آن دارند.

مصرف لبنیات باعث اضافه وزن افراد گروه خون B نخواهد شد.

البته اگر شما غذاهای پرکالری مصرف کنید، دچار چاقی خواهید شد، اما استفاده متعادل از فرآورده های لبنی در واقع به گروه خون B کمک می کند تا به تعادل سوخت و ساز دست یابد. به نظر می رسد رابطه مستقیمی بین بیماریهای وابسته به تولید پادتن های مضر و مصرف گوشت قرمز در سیستم بدنی گروه خون B وجود دارد، زیرا سازگاری نیاکان شما به مصرف انواع گوشتهای دیگر بیشتر بوده است.

با وجود این اگر شما از ضعف کارایی ایمنی بدن رنج می برید، بهتر است از گوشت قرمز بره و گوسفند به جای گوساله و یا بوقلمون چندین بار در هفته استفاده کنید. گوشت مرغ لکتینی چسبنده در بافتهای ماهیچه ای گروه خون B ایجاد می کند.

گوشت مرغ

خبر اخیر درباره گوشت مرغ، بسیاری از افراد را دچار مشکل کرده، چون مصرف مرغ برای عده زیادی جزو اساسی رژیم غذایی است. به اضافه اینکه همواره یادآوری می شود که به جای گوشت قرمز از مرغ استفاده کنند، چون سالمتر است، اما مواردی هم وجود دارد که با راهنمای غذایی مطابقت نمی کند. گوشت مرغ اگرچه کم چربی تر است (که همیشه هم چنین نیست) اما مطلب قابل بحث در اینجاست که قدرت چسبندگی باعث حمله به جریان خون می شود و از لحاظ پروتئینی منجر به بروز بیماریهای ایمنی بدن می گردد. بنابراین حتی اگر جوجه غذای دلپذیری باشد تأکید می کنم از مصرف آن اجتناب کنید. لازم به ذکر است که تخم مرغ حاوی لکتین یافت شده در بافتهای ماهیچه ای جوجه نیست.

شکوفایی گروه خون B در مصرف انواع غذاهای دریایی خصوصاً ماهیهای اقیانوسی مانند ماهی آزاد است که سرشار از روغن مغذی هستند. اما از مصرف جانوران دریایی سخت پوست همچون میگو پرهیز نمایید، زیرا حاوی لکتینی هستند که باعث ایجاد اختلال در سیستم دارندگان گروه خون B می شود.

 

استفاده فراورده های لبنی در گروه های خونی B

گروه خون B تنها گروه خونی است که می تواند به طور کامل از انواع فرآورده های لبنی استفاده کند. علت این امر قند اولیۀ موجود در پادگن گروه خون B است که مانند قند موجود در شیر است. لبنیات اولین بار هنگامی به برنامه غذایی انسان راه یافت که گروه خونی B به اوج تکامل خود رسید و حیوانات به دست بشر اهلی شدند.

مصرف اکثر میوه ها و آجیل برای گروه خون B توصیه نمی شود. بادام زمینی و تخم آفتابگردان از جمله خوراکیهایی هستند که لکتین آنها باعث ایجاد اختلال در تولید انسولین گروه خون B می شود.

برای افراد این گروه خونی، برخی از انواع حبوبات قابل استفاده است، اما بسیاری از آنها از جمله انواع عدس، لوبیا چیتی و لوبیا سیاه حاوی لکتینی است که در تولید انسولین ایجاد اختلال می کنند. اصولاً لکتین موجود در گندم به فرورفتگیهای انسولین در سلولهای چربی می چسبد و مانع جذب آن می شود، در نتیجه باعث کاهش کارایی انسولین شده و چربی نمی سوزد. مصرف انواع غلات و رشته نیز کاملاً منطبق با مصرف حبوبات و نان است که باید با احتیاط استفاده شود.


برنامه غذایی گروه خونی O

استفراغ خونی : علل ، علائم و تشخیص

آشنایی با سیستم های انرژی در ورزش


سبزیجات برای دارندگان گروه خون B

سبزیجات برای دارندگان گروه خون B از کیفیت غذایی بالایی برخوردار است و آنها می توانند از انواع آن تا روزی پنج بار استفاده نمایند. تنها تعداد انگشت شماری سبزیجات وجود دارند که قابل پرهیزند. به بیان دیگر دنیای سبزیجات متعلق به شماست.

برخلاف سایر گروههای خونی، هر قدر که بخواهید می توانید انواع سیب زمینی، کلم و قارچ را میل کنید و از غذاهای خوشمزه تهیه شده از انواع سبزیجات موجود در طبیعت استفاده نمایید. گوجه فرنگی را به طور کامل از برنامه غذایی خود حذف نمایید.

در برنامه غذایی گروه خونی B تعداد بسیار محدودی میوه قابل پرهیزند. آناناس جزو میوه جات بخصوصی است که می تواند برای گروه خون B بسیار سودمند باشد و اگر شما عادت به خوردن لبنیات و گوشت ندارید، مصرف آن مفید است.

افراد برای رژیم گروه خون B بهترین هماهنگی را با گیاهان دارویی گرم همچون زنجفیل، ترب کوهی و فلفل قرمز دارند. از سوی دیگر فلفل سفید و سیاه که حاوی لکتینهای مشکل ساز هستند و همچنین گیاهان دارویی شیرین باعث التهاب معده می شوند. بنابراین از مالت شیرین جو، شربت ذرت، نشاسته ذرت و دارچین پرهیز کنید.

به طور کلی چاشنیها برای تمامی گروههای خونی مضر هستند، اما گروه خون B می توانند کلیه چاشنیها را به جز سس گوجه فرنگی که حاوی لکتین خطرناک آن است تحمل نمایند.

بهترین حالت افراد دارای گروه خون B زمانی است که آنان مصرف نوشیدنیها را محدود به انواع گیاهی، انواع چای سبز، آب و آب میوه نمایند. اگرچه نوشیدنیهایی همچون قهوه و چای معمولی ضرری ندارند اما هدف اصلی در رژیم غذایی این گروه خونی دستیابی به حداکثر بازدهی است.


بیشتر بخوانید:

کنترل وزن وتناسب اندام(چاقی)

تغذیه و تامین انرژی ورزشکاران حرفه ای

آیا تغذیه از ورزش مهمتر است؟

بتاکاروتن و نقش آن در تغذیه را بهتر بشناسید!!


 

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *